2410 280710 - 2310 260986 - 210 2841001

Ταξίδι στην Ιορδανία με γκρουπ: 5 λόγοι για να το προτιμήσεις!

Μάθε γιατί ένα ταξίδι στην Ιορδανία με γκρουπ είναι η καλύτερη επιλογή για να ζήσεις μια ξεχωριστή εμπειρία.

Επιλέγοντας ένα ταξίδι στην Ιορδανία μαζί μας, θ’ ανακαλύψεις μια χώρα που αμφιταλαντεύεται ανάμεσα σε δύο κόσμους. Το Αμμάν, η πρωτεύουσα της Ιορδανίας, χωρίζεται σε δύο διαφορετικά κέντρα. Από τη μια μεριά κυριαρχεί το παλιό της ιστορικό πρόσωπο (downtown) και από την άλλη επικρατεί το νέο και μοντέρνο (Boulevard). Το νεότερο κέντρο είναι γεμάτο εμπορικά καταστήματα, μεγάλους δρόμους εντυπωσιακά ξενοδοχεία (όπως το W) και σύγχρονα γυάλινα κτίρια. Το παλιό μοιάζει κυριολεκτικά με μια απέραντη αμμούπολη γεμάτο με μικρά μαγαζιά και τοπικά εστιατόρια.

Φωτογραφία του δρόμου του Αμμάν για το άρθρο Ταξίδι στην Ιορδανία με Γκρουπ

Η συγκεκριμένη πόλη είναι τόσο όμορφη και σαγηνευτική όσο και χαοτική, επομένως ένα ταξίδι στην Ιορδανία με γκρουπ αποτελεί την καλύτερη λύση. Φροντίζουμε όλοι οι ταξιδιώτες μας να είναι πλήρως ενημερωμένοι και προετοιμασμένοι για το που μπορούν να κινηθούν, ποιά είναι τα πιο γνωστά μαγαζιά που πρέπει να προτιμήσουν και μάλιστα πληροφορούνται σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού για άλλες κοντινές περιοχές που μπορούν να επισκεφθούν. (Πέτρα, όρος Νέμπο, Νεκρά Θάλασσα, Μάταμπα, Γέρασα).

Η επιλογή ενός ταξιδιού στην Ιορδανία με γκρουπ σου εγγυάται ότι θ’ απολαύσεις τα πληθωρικά θεάματα της πόλης, θα μυηθείς στην κουλτούρα της χωρίς να σκέφτεσαι ότι μπορεί να χαθείς ή να εξαπατηθείς και φυσικά σου εξασφαλίζει ότι θα δεις και θ΄ ανακαλύψεις όσο περισσότερα πράγματα μπορείς.

Επιλέγοντας ένα ταξίδι στην Ιορδανία με γκρουπ θα μαγευτείς για τους παρακάτω λόγους :

#Νο1. Θα μάθεις την ιστορία του Αμμάν, της πρωτεύουσας της Ιορδανίας.

Η μυθική πρωτεύουσα της Ιορδανίας, το Αμμάν κατοικείται εδώ και 9.000 χρόνια. Ακόμη και στη Βίβλο γίνεται αναφορά στη συγκεκριμένη πόλη με το όνομα Ραμπάτ Αμμούν. Στην ακρόπολη θα έχεις την ευκαιρία να θαυμάσεις αρκετά κατάλοιπα από τα βάθη της ιστορίας.

Στο ταξίδι στην Ιορδανία θα έχεις την ευκαιρία να δεις τα αρχαία συντρίμμια από το ναό του Ηρακλή, βυζαντινές εκκλησίες και δαιδαλώδη ανάκτορα. Στο ιστορικό κέντρο μπορείς ακόμη να επισκεφτείς το ρωμαϊκό θέατρο, το ωδείο και το τζαμί του Αμπντουλάχ. Η πρωτεύουσα της Ιορδανίας είναι γεμάτη με σημαντικά ιστορικά μνημεία που έχτισαν στην περίοδο της ακμής τους σπουδαίοι νομαδικοί λαοί.

Φωτογραφία ενός αρχαίου θεάτρου της Ιορδανίας για το άρθρο Ταξίδι στην Ιορδανία με Γκρουπ

#Νο2. Στο ταξίδι στην Ιορδανία με γκρουπ θα ανακαλύψεις το περίφημο Θησαυροφυλάκιο της Πέτρας.

Για να φτάσεις στην Πέτρα χρειάζεται να διασχίσεις ένα φαράγγι χιλίων διακοσίων μέτρων. Μόλις βγεις από το φαράγγι έρχεσαι αντιμέτωπος με ένα επίγειο θαύμα «Το Θησαυροφυλάκιο». Το σημείο αυτό είναι παγκοσμίως γνωστό για την ιδιότυπη μορφή του και για τα μοναδικά μνημεία του, που είναι μάλιστα και η σπουδαιότερη παρακαταθήκη των νομάδων. Πλέον συγκαταλέγεται σε ένα από τα 7 θαύματα του σύγχρονου κόσμου και έχει κηρυχθεί από την UNESCO Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Η διαδρομή ως εκεί είναι αρκετά μακρινή και απαιτεί την κατάλληλη προετοιμασία για να μπορέσεις να την απολαύσεις. Έτσι, το ταξίδι στην Ιορδανία με γκρουπ σου εγγυάται μια ασφαλή και εγγυημένη μετακίνηση σ΄ αυτό το θρυλικό μέρος, για να έχεις στο μυαλό σου μόνο τις όμορφες εικόνες που θα δεις χωρίς κανένα άγχος.

Φωτογραφία του μνημείου Πέτρα στην Ιορδανία για το άρθρο Ταξίδι στην Ιορδανία με Γκρουπ

#Νο3. Θα κολυμπήσεις στη Νεκρά Θάλασσα.

Τα ασυνήθιστα επίπεδα αλατιού στο νερό, η άνωση που είναι τριάντα φορές μεγαλύτερη από εκείνη των ωκεανών και οι θεραπευτικές ιδιότητες του νερού μπορούν να κάνουν αυτό το μπάνιο κάτι παραπάνω από απολαυστικό.

Φωτογραφία κοπέλας να κολυμπά στη νεκρά θάλασσα για το άρθρο Ταξίδι στην Ιορδανία με Γκρουπ

Βέβαια, η αυξημένη αλατότητα μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα στο σώμα, όμως δεν προσφέρει τα ίδια οφέλη και στο πρόσωπο. Γι’ αυτό όσοι δροσίζονται στα διάσημα νερά της κρατούν το κεφάλι πάνω από την επιφάνειά της. Η Νεκρά Θάλασσα έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως ένα φυσικό spa και η αλήθεια είναι πως μια βουτιά στα ιαματικά νερά της θα σε πείσει σίγουρα.

#Νο4. Θα περπατήσεις στην Κοιλάδα της Σελήνης.

Η περίφημη έρημος Wadi Rum με το εξωπραγματικό σεληνιακό τοπίο είναι ένα μέρος που αξίζει να το περπατήσεις και με το παραπάνω. Η έλλειψη του νερού και ο αέρας έχουν σμιλέψει το χώμα και τα βράχια τόσο περίτεχνα δημιουργώντας ένα ανυπέρβλητο φυσικό θησαυρό.

Φωτογραφία με σκηνές στην έρημο Wadi Rum

Οι κατακερματισμένες πλαγιές και τα φαράγγια είναι μερικές από τις εικόνες που θα σου κόψουν την ανάσα. Το ταξίδι στην Ιορδανία περιλαμβάνει αυτήν τη μοναδική εμπειρία ζωής, παρέχοντάς σου την απαραίτητη οργάνωση για να την απολαύσεις.

#Νο5. Σε ένα ταξίδι στην Ιορδανία με γκρουπ δεν λείπει η αυθεντική τοπική γαστρονομία.

Από το ταξίδι στην Ιορδανία δε θα μπορούσαν να λείπουν οι ιδιαίτερες και λαχταριστές γευστικές προτάσεις. Στην κουζίνα της χώρας υπάρχουν ξεκάθαρα επιρροές από την Αίγυπτο, το Ιράκ, το Λίβανο και τη Μεσόγειο. Οι ελιές περιλαμβάνονται πάντα στα προσφερόμενα ορεκτικά ενός τραπεζιού με ή χωρίς γιαούρτι και μια αραβική πίτα για το καλωσόρισμα.Φωτογραφία Αράβικης πίτας για το άρθρο Ταξίδι στην Ιορδανία με Γκρουπ

Επίσης, το “κουμπέ”, ο παραδοσιακό αρωματικός κιμάς της περιοχής είναι ένα πιάτο που πρέπει να δοκιμάσεις. Το ταξίδι στην Ιορδανία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως ένα ταξίδι στη γευστική κουλτούρα της Μέσης Ανατολής.

Καταλήγοντας, το ταξίδι στην Ιορδανία με γκρουπ είναι μια εμπειρία από τις λίγες. Ένας ξεχωριστός προορισμός γεμάτος ιστορικές μνήμες και φυσικά θαύματα που περιμένουν να τα εξερευνήσεις. Κάνε τη σωστή επιλογή και ακολούθησέ μας σε μια οργανωμένη και ολοκληρωμένη ταξιδιωτική εμπειρία που θα θυμάσαι για όλη σου τη ζωή.

Ταξιδιωτικά πακέτα για: Ιορδανία

Ανακάλυψε τα διαθέσιμα πακέτα
του γραφείου μας.

Βεδουίνοι που κάνουν βόλτες με τις καμήλες τους στα αρχαία ερείπια της Πέτρας.

Πάσχα και μετά το Πάσχα στην Ιορδανία από Αθήνα


Εικονίδιο για διάρκεια εκδρομής
Διάρκεια:
5 ημέρες / 4 διανυκτερεύσεις
Εικονίδιο για ημερομηνίες εκδρομής
Ημερομηνίες:
03 - 07 Μαΐου / 08 - 12 Μαϊου
Εικονίδιο για αναχωρήσεις εκδρομής
Αναχώρηση από:
Αθήνα
Εικονίδιο για ταξίδι με αεροπλάνο L.A. Travel
από 970
Το Θέατρο στη νότια πλευρά της Γεράσα, την αρχαία ρωμαϊκής πόλη.

6ήμερη εκδρομή στην Ιορδανία το Πάσχα και μετά το Πάσχα από Αθήνα


Εικονίδιο για διάρκεια εκδρομής
Διάρκεια:
6 ημέρες / 5 διανυκτερεύσεις
Εικονίδιο για ημερομηνίες εκδρομής
Ημερομηνίες:
01 - 06 Μαΐου / 03 - 08 Μαΐου / 08 - 13 Μαΐου
Εικονίδιο για αναχωρήσεις εκδρομής
Αναχώρηση από:
Αθήνα
Εικονίδιο για ταξίδι με αεροπλάνο L.A. Travel
από 1200
Η ζωή στους δρόμους του Αμάν, στην αραβική πρωτεύουσα.

Καλοκαίρι στην Ιορδανία από Θεσσαλονίκη και Αθήνα


Εικονίδιο για διάρκεια εκδρομής
Διάρκεια:
5 ημέρες / 4 διανυκτερεύσεις
Εικονίδιο για ημερομηνίες εκδρομής
Ημερομηνίες:
06 - 10 Ιουνίου
Εικονίδιο για αναχωρήσεις εκδρομής
Αναχωρήσεις από:
Αθήνα, Θεσσαλονίκη
Εικονίδιο για ταξίδι με αεροπλάνο L.A. Travel
από 790
Η “αψίδα του Αδριανού” στην αρχαία Γεράσα, την πόλη με τη μακραίωνη ιστορία.

Πανόραμα Ιορδανίας τον Μάιο και τον Ιούνιο από Αθήνα


Εικονίδιο για διάρκεια εκδρομής
Διάρκεια:
8 ημέρες / 7 νύχτες
Εικονίδιο για ημερομηνίες εκδρομής
Ημερομηνίες:
Μάιος και Ιούνιος
Εικονίδιο για αναχωρήσεις εκδρομής
Αναχώρηση από:
Αθήνα
Εικονίδιο για ταξίδι με αεροπλάνο L.A. Travel
από 1.290