2410 280710 - 2310 260986 - 210 2841001

Σαντορίνη: Ο πιο ειδυλλιακός προορισμός για το καλοκαίρι σου

Η Σαντορίνη ή αλλιώς Θήρα, είναι το πιο διάσημο νησί του Αιγαίου πελάγους και των Κυκλάδων. Είναι από τα διασημότερα τουριστικά κέντρα του κόσμου, καθώς φημίζεται για το ηλιοβασίλεμα της, τις παραλίες με τα κόκκινα και μαύρα βότσαλα, την καλντέρα και το κρασί της.

Η χώρα της Σαντορίνης την ημέρα

Η Σαντορίνη μαζί με την Μήλο, τα Μέθανα και τη Νίσυρο αποτελούν μέχρι και σήμερα ενεργό ηφαίστειο και ένα από τα ελάχιστα στον κόσμο του οποίου ο κρατήρας βρίσκεται μέσα στη θάλασσα. Άλλωστε, το νησιωτικό αυτό σύμπλεγμα δημιουργήθηκε, λόγω της έντονης ηφαιστειακής δραστηριότητας και ξεπρόβαλε σύμφωνα με τη μυθολογία μέσα από την θάλασσα. Παρακάτω σου προτείνουμε τους βασικότερους λόγους για να μυηθείς στη Σαντορίνη:

Θα δεις ένα από τα πιο όμορφα ηλιοβασιλέματα στον κόσμο

Η Σαντορίνη φημίζεται ανά τον κόσμο για το ηλιοβασίλεμα της. Πολλά ζευγάρια συρρέουν στο νησί με σκοπό να το απολαύσουν. Ο κόσμος την ώρα του ηλιοβασιλέματος είναι πολύς, αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο. Το πιο γνωστό μέρος που συγκεντρώνει και τον περισσότερο κόσμο είναι το Κάστρο της Οίας. Για όσους όμως, δεν είναι λάτρεις της βαβούρας, υπάρχουν και πιο απόμερα μέρη που σου συστήνουμε για να μπορέσεις να το απολαύσεις με την ησυχία σου.

Στον Πύργο, που είναι ένα από τα χωριά που θα πρέπει σίγουρα να επισκεφθείς λόγω της απαράμιλλης ομορφιάς του, υπάρχει ένα από τα διασημότερα καφέ-μπαρ της Σαντορίνης και προσφέρει υπέροχα κοκτέιλ μπορείς να απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα από το υψηλότερο σημείο του νησιού. Στο Franco’s θα μπορέσεις να το θαυμάσεις υπό τους ήχους της κλασσικής μουσικής και της όπερας!

Είναι μία εμπειρία που θα σου μείνει αξέχαστη! Ακόμα μία επιλογή είναι το να δεις το ηλιοβασίλεμα από το Ακρωτήρι , το οποίο είναι πιο απομακρυσμένο και πιο ήσυχο από την Οία. Επιπλέον, για ένα πιο χρωματιστό ηλιοβασίλεμα μπορείς να επισκεφθείς την παραλία της Βλυχάδας, καθώς το ηφαιστειακό σκηνικό της αλλάζει τα χρώματα κατά τη δύση του ηλίου. Για όσους επιλέξουν τους πιο κοντινούς προορισμούς, υπάρχουν τα Φηρά, το Φηροστεφάνι και το Ημεροβίγλι.

Το ηλιοβασίλεμα στην Σαντορίνη

Θα δοκιμάσεις το Σαντορινιό κρασί, ένα από τα γευστικότερα της χώρας μας

Η Σαντορίνη είναι ιδιαίτερα δημοφιλής για το κρασί της, ιδιαίτερα για το λευκό. Το ηφαιστειογενές έδαφος του νησιού ευνοεί την οινοποίηση των κρασιών με ιδιαίτερο άρωμα και ξεχωριστή προσωπικότητα, τα οποία φυσικά αποτυπώνονται και στη γεύση. Προσφέρει περισσότερες από 50 ποικιλίες με καλύτερη αυτών το Vinsanto.

Άλλες διάσημες ποικιλίες που αξίζει να δοκιμάσεις είναι το Αθήρι, το Αΐδάνι, η Μαντηλαριά και το Μαυροτράγανο. Υπάρχουν περίπου 13 αμπελώνες που φιλοξενούν με μικρή χρέωση γευστικές δοκιμές κρασιών και τοπικών γεύσεων φαγητού που συνδυάζονται τέλεια με το κρασί. Κάποια οινοποιεία μάλιστα λειτουργούν και ως μουσεία, για τους πιο θεωρητικούς και γνώστες της οινοποιίας. Το Κέντρο Οινοτουρισμού Santo Wines δίνει τη δυνατότητα δοκιμής εκλεκτών κρασιών θαυμάζοντας το ηλιοβασίλεμα αλλά και τη θέα του ηφαιστείου και της καλντέρας..

Θα ζήσεις μία μοναδική εμπειρία εξερευνώντας την καλύτερα

Η πιο ξεχωριστή και ιδιαίτερη εμπειρία που προσφέρει το νησί είναι η πασίγνωστη καλντέρα που είναι η μοναδική κατοικήσιμη στον κόσμο. Κανόνισε να δεις από κοντά το ηφαίστειο του νησιού. Έχει βέβαια, πολύ ζέστη και μία ιδιαίτερη μυρωδιά λόγω του θειαφιού αλλά αυτό την κάνει μία ακόμα πιο έντονη ταξιδιωτική εμπειρία. Μπορείς να δεις τμήματα του ενεργού ηφαιστείου που έχουν διασπαστεί από το νησί να ξεπροβάλλουν στην άλλη άκρη της Καλντέρας, αυτά είναι τα νησάκια της Παλαιάς και Νέας Καμένης.

Καθημερινά από το λιμανάκι των Φηρών αναχωρούν πλοιάρια για το ηφαίστειο και το γειτονικό νησί της Θηρασίας στα οποία αξίζει να επιβιβαστείς καθώς είναι μία μοναδική εμπειρία, το να βρεθείς πάνω από ένα ενεργό ηφαίστειο. Θα βρεθείς όσο πιο κοντά γίνεται στην καρδιά του θρύλου της Ατλαντίδας. Βέβαια, αν δεν αντέχεις τη ζέστη και τον ήλιο καλύτερα να παραμείνεις στο να θαυμάζεις την Καλντέρα από κάποια καφετέρια του νησιού.

Η θέα από τη χώρα της Σαντορίνης

Θα κάνεις μπάνιο στις πολύχρωμες παραλίες της

Η Σαντορίνη, προσφέρει μοναδικές παραλίες, τις οποίες σίγουρα δεν θα έχεις την ευκαιρία να δεις πουθενά αλλού στην Ελλάδα. Δεν είναι το νησί που θα πας για τα γαλαζοπράσινα νερά της, όμως τα μπάνια σου θα έχουν τη μαγεία του ηφαιστείου. Όλες οι παραλίες έχουν έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα με κόκκινη, μαύρη και λευκή άμμο, χρωματιστά βότσαλα και σμιλευμένα από την αλμύρα και τον άνεμο βράχια.

Η κόκκινη παραλία: βρίσκεται πολύ κοντά στον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου. Επιβάλλει βέβαια μία δίλεπτη κατάβαση η οποία σίγουρα αξίζει τον κόπο για να συναντήσει κανείς τον χρωματικό συνδυασμό του κόκκινου, του λευκού και του μαύρου στους βράχους της καθώς και του σκούρου μπλε των νερών της. Μπορείς επίσης να την επισκεφθείς και με καραβάκι από το Ακρωτήρι. Είναι η πιο διάσημη παραλία του νησιού και γι’ αυτό σπάνια θα την βρει κανείς χωρίς κόσμο (εκτός κι αν την επισκεφθείς πολύ νωρίς το πρωί) , αξίζει όμως να την επισκεφθείς λόγω της μοναδικότητας της.

Η κόκκινη παραλία στη Σαντορίνη

Παραλίες με μαύρη άμμο: Η Περίσσα, απέχει 13 χιλιόμετρα από τα Φηρά και είναι εύκολα προσβάσιμη με αυτοκίνητο ή με λεωφορείο. Το τοπίο συνδυάζει τη μαύρη ηφαιστειακή λάβα με τον αμμώδη βυθό της θάλασσας και το βαθύ μπλε των νερών. Είναι ένα εντυπωσιακό σκηνικό καθώς η παραλία της Περίσσας είναι από τις μεγαλύτερες και πιο διάσημες της Σαντορίνης και είναι μία από τις πιο χαρακτηριστικές λόγω της μορφολογίας της για ένα ηφαιστειακό νησί. Η παραλία είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και beach bar και έχει λάβει και γαλάζια σημαία. Η παραλία Καμάρι που βρίσκεται στο παραθαλάσσιο χωριό Καμάρι απέχει 10 χιλιόμετρα από τα Φηρά. Είναι από τις μεγαλύτερες και τις καλύτερες του νησιού, με τη μαύρη άμμο να κάνει την τέλεια αντίθεση με τα τυρκουάζ νερά της θάλασσας της. Η παραλία έχει βραβευτεί επίσης με Γαλάζια σημαία και είναι εύκολα προσβάσιμη με τη συγκοινωνία είτε με αυτοκίνητο αφού παρέχει και μεγάλο πάρκινγκ. Ακόμα, μπορείς να επισκεφθείς τις παραλίες Περίβολο και Μονόλιθο που έχουν επίσης μαύρη άμμο.

Άσπρη Παραλία: αυτή θυμίζει περισσότερο Μήλο και όχι τόσο Σαντορίνη αλλά είναι από τις πιο όμορφες και ξακουστές του νησιού. Είναι προσβάσιμη μόνο μέσω θαλάσσης αλλά πραγματικά αξίζει τον κόπο.

Θα γευτείς την ιδιαίτερη τοπική κουζίνα της Σαντορίνης

Η Σαντορίνη φημίζεται για την φάβα της, την κάπαρη, το εξαιρετικό ντοματάκι της, τη λευκή μελιτζάνα, τους ντοματοκεφτέδες της και φυσικά για τα ψάρια! Θα σου κάνει εντύπωση πως ότι παράγεται στο νησί είναι μικρότερο από το κανονικό λόγω της έλλειψης νερού αλλά αυτό συνεπάγεται με το ότι είναι όλα πολύ πιο περιεκτικά σε στοιχεία και σε γεύση! Φυσικά, όλα τα φαγητά που θα δοκιμάσεις, φρόντισε να τα συνοδεύσεις με κάποιο από τα άπειρα κρασιά του νησιού για να απογειώσεις την γευστική εμπειρία. Κάποιες ιδιαίτερες τοπικές συνταγές του νησιού για να δοκιμάσεις είναι το κουφέτο(γλυκό του κουταλιού), τα μελιτίνια, η σαντορινιά πουτίγκα, το σφουγγάτο, τα ψαρόλια, η αθερινόπιτα, το απόχτι (το παστό χοιρινό της Σαντορίνης, είναι συγγενές με το απάκι της Κρήτης) και το κουνέλι τυραύγουλο. Επίσης, μη παραλείψεις να δοκιμάσεις την τοπική σαλάτα του νησιού, η οποία συνδυάζει την μπόλικη κάπαρη με όλα τα τοπικά προϊόντα του νησιού.

Θα θαυμάσεις τα πανέμορφα χωριά του νησιού

Πρωτεύουσα του νησιού είναι τα Φηρά, τα οποία είναι χτισμένα στην Καλντέρα, 260 μέτρα πάνω από τη θάλασσα και έχουν υπέροχη θέα στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου. Ακόμα, το Φηροστεφάνι, το Ημεροβίγλι και η Οία απλώνονται κατά μήκος της καλντέρας και θα σε μαγέψουν, το καθένα με το δικό του μοναδικό τρόπο. Ο οικισμός της Οίας είναι ο πρώτος στην Ελλάδα που κρίθηκε διατηρητέος, αφού μοιάζει με έργο τέχνης, το οποίο είναι φυσικό και δεν έχει ανθρώπινη παρέμβαση, αφού τα πετρώματά του σμιλεύτηκαν και σκαλίστηκαν με έναν μοναδικό τρόπο από τη λάβα του ηφαιστείου.

Στο χωριό Ακρωτήρι, το οποίο απέχει περίπου 10 χιλιόμετρα από τα Φηρά, υπάρχει η σπουδαιότερη ανακάλυψη της Ανατολικής Μεσογείου που αφορά τον προϊστορικό οικισμό που πρωτοκατοικήθηκε το 4500 π.Χ. Ο Πύργος, αποτελεί ένα χωριό κόσμημα και πόλο έλξης για πολλούς τουρίστες που αναζητούν την ηρεμία και τη φυσική ομορφιά. Απέχει 5-10 λεπτά από τα Φηρά και είναι το πιο αγαπημένο χωριό του νησιού, καθώς το 1800 υπήρξε και η πρωτεύουσα της Σαντορίνης και μέχρι σήμερα διατηρεί αναλλοίωτη την αίγλη του παρελθόντος. Η υψηλότερη κορυφή του νησιού βρίσκεται σε αυτό το χωριό, στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, απ’ όπου μπορείς να δεις την ομορφότερη θέα του νησιού(και το ηλιοβασίλεμα).

Ακόμα, το Μεγαλοχώρι, φαντάζει σαν ζωγραφιά με τα σμιλευμένα βραχώδη σπίτια του και την απίστευτη ηρεμία. Εκεί, βρίσκονται και πολλά οινοποιεία που μπορείτε να επισκεφθείτε. Επίσης, μπορείς να επισκεφθείς τους ανεμόμυλους στο λόφο του Γαβριήλου που ιδίως τις νύχτες με ξαστεριά φαντάζουν εξαιρετικά ρομαντικοί.

Η χώρα της Σαντορίνης στο βαθύ απόγευμα

Θα περάσεις τέλειες βραδιές με θέα το Αιγαίο

Από τη στιγμή που δύει ο ήλιος και έπειτα, το νησί από κλασσικό και ρομαντικό μεταμορφώνεται σε μία πιο fun έκδοση. Στη Σαντορίνη μπορείς να βρεις ό,τι πραγματικά θέλεις, από χαλαρά μπαράκια θέα στο Αιγαίο και κοκτέιλ bars μέχρι clubs που λειτουργούν ως την ανατολή του ήλιου ή ακόμα και ροκ μπαράκια. Στα Φηρά, χτυπάει η καρδιά της Σαντορίνης και εκεί μπορείς να βρεις ό,τι χρειάζεσαι. Ένα από τα πιο δημοφιλή κοκτέιλ bars του νησιού με θέα στο Αιγαίο είναι το Tango Bar.

Η Σαντορίνη, που σύμφωνα με την μυθολογία αναδύθηκε από τα νερά και κατά κάποιους εκεί βρίσκεται η «χαμένη Ατλαντίδα» είναι εκεί περιμένοντας να την εξερευνήσεις, να ανακαλύψεις καινούργια μέρη και στοιχεία γι’ αυτήν και να την αγαπήσεις για την μοναδικότητα της. Τα λευκά-μπλε κυκλαδίτικα σπίτια της, σε συνδυασμό με τους χρωματισμούς του ηλιοβασιλέματός της δημιουργούν μία παραμυθένια ειδυλλιακή εικόνα βγαλμένη από ταινία. Είναι ίσως από τις λίγες φορές που οι φωτογραφίες που μπορεί κανείς να βγάλει δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που το ανθρώπινο μάτι και ο νους μπορεί να αντιληφθεί. Στάσου λοιπόν, μπροστά σε μία όμορφη θέα και απόλαυσε τη στιγμή, κοιτάζοντας ένα από τα 10 ομορφότερα ηλιοβασιλέματα του κόσμου!

Ταξιδιωτικά πακέτα για: Σαντορίνη

Ανακάλυψε τα διαθέσιμα πακέτα
του γραφείου μας.

Αεροπορική εκδρομή στην Σαντορίνη του Αγίου Πνεύματος


Εικονίδιο για διάρκεια εκδρομής
Διάρκεια:
4 ημέρες
Εικονίδιο για ημερομηνίες εκδρομής
Ημερομηνίες:
21 - 24 Ιουνίου
Εικονίδιο για αναχωρήσεις εκδρομής
Αναχώρηση από:
Θεσσαλονίκη
Εικονίδιο για ταξίδι με αεροπλάνο L.A. Travel
από 440

Αεροπορικές εκδρομές στην Σαντορίνη για όλο το Καλοκαίρι


Εικονίδιο για διάρκεια εκδρομής
Διάρκεια:
5 & 6 ημέρες
Εικονίδιο για ημερομηνίες εκδρομής
Ημερομηνίες:
Από Ιούλιο έως Σεπτέμβριο
Εικονίδιο για αναχωρήσεις εκδρομής
Αναχώρηση από:
Θεσσαλονίκη
Εικονίδιο για ταξίδι με αεροπλάνο L.A. Travel
από 374

4ήμερη Κρουαζιέρα την Άνοιξη και το Φθινόπωρο από Πειραιά (Από 06 Μαΐου έως 14 Οκτωβρίου)


Εικονίδιο για διάρκεια εκδρομής
Διάρκεια:
5 ημέρες / 4 διανυκτερεύσεις
Εικονίδιο για ημερομηνίες εκδρομής
Ημερομηνίες:
Μάιος - Ιούνιος - Σεπτέμβριος - Οκτώβριος
Εικονίδιο για αναχωρήσεις εκδρομής
Αναχώρηση από:
Πειραιάς
Εικονίδιο για κρουαζιέρα L.A. Travel
από 449