2410 280710 - 2310 260986 - 210 2841001

8+1 Λόγοι που φέτος η Κέρκυρα θα γίνει ο ιδανικός σου προορισμός

Η Κέρκυρα ή αλλιώς το «Νησί των Φαιάκων» φημίζεται για την κλασσική καταπράσινη ελληνική ομορφιά αλλά και για την ιστορία της. Από πολλούς χαρακτηρίζεται και ως «Η Κυρά του Ιονίου» καθώς κεντρίζει το ενδιαφέρον των επισκεπτών από όλο τον κόσμο λόγω του κοσμοπολίτικου χαρακτήρα της.

8+1 Λόγοι που φέτος η Κέρκυρα θα γίνει ο ιδανικός σου προορισμός

Η Κέρκυρα έχει να προσφέρει κάτι για όλα τα γούστα και γι’ αυτό προσεγγίζει άτομα όλων των ηλικιών. Άλλωστε, είναι εύκολα προσβάσιμη από την Ηγουμενίτσα, κάνοντας ένα σύντομο θαλάσσιο ταξίδι το οποίο καταλήγει στην υπέροχη εικόνα του νησιού. Από την πρώτη κιόλας στιγμή, η Κέρκυρα σου δημιουργεί την ανάγκη και τον ενθουσιασμό να την εξερευνήσεις.

8+1 Λόγοι που φέτος η Κέρκυρα θα γίνει ο ιδανικός σου προορισμός

Παρακάτω λοιπόν θα σου πούμε 8+1 λόγους για να σε ιντριγκάρουν να την επισκεφθείς.

1. Οι κρυστάλλινες γαλαζοπράσινες θάλασσές της

Ένα από τα πιο πράσινα νησιά της Ελλάδας, η Κέρκυρα καλύπτεται από κυπαρίσσια, πεύκα, ελιές και ευκάλυπτους. Το καθαρό οξυγόνο και η καλοκαιρινή δροσιά συνδυάζονται τέλεια με τα χαρακτηριστικά γαλαζοπράσινα ιονικά νερά των θαλασσών της. Με πλήθος παραδεισένιων παραλιών, που αριθμούνται σε περισσότερες από 20, δεν θα ξέρεις ποια να πρωτοδιαλέξεις. Το μόνο σίγουρο είναι πως όλες είναι άξιες επίσκεψης λόγω της ομορφιάς τους.

Οι πιο διάσημες από αυτές είναι ο Άγιος Γεώργιος Πάγων, η εντυπωσιακή Παλαιοκαστρίτσα, οι μυθικοί Ερμόνες και οι ακτές Γλυφάδα και Μυρτιώτισσα που εξυπηρετούν όλα τα γούστα με την πρώτη να είναι πλήρως εξοπλισμένη με beach bars, ξενοδοχεία, ταβερνούλες και ένα πάρκο ψυχαγωγίας για τους φίλους των σπορ ενώ με την δεύτερη να είναι κατάλληλη και για γυμνιστές.

8+1 Λόγοι που φέτος η Κέρκυρα θα γίνει ο ιδανικός σου προορισμός

Tip: Υπάρχει μία ακτή η οποία φέρει το όνομα “Paradise” και αυτό είναι αντικατοπτριστικό της ομορφιάς της την οποία μπορείς να επισκεφθείς μόνο με βαρκάκι. Το βαρκάκι ξεκινάει από την Παλαιοκαστρίτσα. Η διαδρομή είναι γεμάτη με μικροσκοπικούς κόλπους, θαλάσσιες σπηλιές και ανεξερεύνητες παραλίες. Επίσης, μπορείς να νοικιάσεις το δικό σου βαρκάκι με οδηγό και να οργανώσεις την εκδρομή όπως ακριβώς εσύ την θέλεις, χωρίς χρονικούς περιορισμούς. Σου το προτείνουμε ανεπιφύλαχτα!

2. Extreme Sports

Η Κέρκυρα όχι απλά δεν υπολείπεται σε τίποτα από άλλα νησιά αλλά υπερέχει κυρίως όταν απευθύνεται στους λάτρεις της δράσης και των extreme sports. Έτσι, μπορείς να απολαύσεις το θαλάσσιο σκι στον κόλπο Γουβιά ή ακόμη και να κάνεις paragliding στη Δασσιά. Οι λάτρεις της κατάδυσης ήδη γνωρίζουν τον υδάτινο παράδεισο της Παλαιοκαστρίτσας. Επίσης, προσφέρονται και μαθήματα για αρχάριους δύτες στην παραλία Νησάκι.

8+1 Λόγοι που φέτος η Κέρκυρα θα γίνει ο ιδανικός σου προορισμός

Επίσης, αν σου αρέσει η ιππασία μη χάσεις την ευκαιρία να ιππεύσεις περνώντας ανάμεσα από υπέροχες διαδρομές μέσα στη φύση, στην Γουβιά και το Αυλάκι. Ακόμα, υπάρχει δίκτυο πεζοπορικών διαδρομών και εξυπηρετεί τους οπαδούς της πεζοπορίας προσφέροντας τους διάσημες διαδρομές.

3. Alternative χωριουδάκια

Για εσένα που όπου κι αν πας κουβαλάς μαζί σου την φωτογραφική σου μηχανή ή σου αρέσουν οι λιγότερο τουριστικές περιοχές, υπάρχουν τα παραδοσιακά χωριά. Τρία είναι αυτά που ξεχωρίζουν: Ο Άγιος Στέφανος, το γραφικό Καμινάκι και το Καλάμι. Φυσικά, μη χάσεις την ευκαιρία να επισκεφθείς και τα γύρω χωριά της περιοχής, τα οποία δεν υστερούν σε κάλλος. Ένα από αυτά είναι ο Αφιώνας, που βρίσκεται στη Δυτική ακτή και προσφέρει καφέ με εξαιρετική θέα. Σε αυτά θα μπορέσεις να βγάλεις φωτογραφίες σαν καρτ- ποστάλ αλλά και να γνωρίσεις τους εξαιρετικά φιλόξενους ντόπιους κατοίκους τους.

8+1 Λόγοι που φέτος η Κέρκυρα θα γίνει ο ιδανικός σου προορισμός

4. Τα σπάνια μουσεία

Για τους λάτρεις των μουσείων η Κέρκυρα μπορεί να αποτελέσει ένα παράδεισο όσον αφορά την σπανιότητα των μουσείων που έχει κάποιος την ευκαιρία να επισκεφθεί. Το μουσείο Ασιατικής τέχνης είναι το μοναδικό μουσείο του είδους του στην Ελλάδα και φιλοξενεί εξαιρετικές εκθέσεις. Άξιο επίσκεψης είναι το Μουσείο Διονυσίου Σολωμού, όπου έχεις την ευκαιρία να δεις τα χειρόγραφα και το γραφείο του εθνικού μας ποιητή! Επίσης, το Μουσείο Χαρτονομισμάτων είναι ένα από τα ελάχιστα στον κόσμο. Ακόμα μουσεία που προσελκύουν πολύ κόσμο είναι αυτά του Καποδίστρια και το Μουσείο της Φιλαρμονικής εταιρείας.

8+1 Λόγοι που φέτος η Κέρκυρα θα γίνει ο ιδανικός σου προορισμός

5. Η γαστρονομία

Δεν γίνεται να επισκεφθείς την Κέρκυρα και να μη δοκιμάσεις τα τοπικά της εδέσματα, τα οποία εκτός από πεντανόστιμα είναι και πασίγνωστα σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό! Μερικά μόνο από τα διάσημα πιάτα της είναι το σοφρίτο με μοσχάρι, το μπιάνκο, η παστιτσάδα, το μπουρδέτο, οι πορπέτες, η φιγαδέλια και η φογάτσα. Τα περισσότερα είναι επηρεασμένα από την Ιταλική κουζίνα φυσικά με την ελληνική πινελιά να δίνει το δικό της άρωμα στο πιάτο.

Το κουμ κουάτ, το πιο γνωστό φυτό του νησιού υπάρχει σε ό,τι παραλλαγή μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους, από γλυκό του κουταλιού μέχρι λικέρ -το οποίο μάλιστα φημίζεται για τις χωνευτικές του ιδιότητες-.

8+1 Λόγοι που φέτος η Κέρκυρα θα γίνει ο ιδανικός σου προορισμός

6. Must to see αξιοθέατα

Στο λιμάνι της Κέρκυρας δεσπόζουν το Παλιό και το Νέο Φρούριο, οι καλύτερες τοποθεσίες για να απολαύσεις την πανοραμική θέα του Ιονίου και της πόλης του νησιού. Απέναντι, φαίνεται το πολυτραγουδησμένο Ποντικονήσι. Μπορεί η επίσκεψη σε αυτό να απαγορεύεται αλλά πολύ κοντά υπάρχει η Παναγία των Βλαχερνών, η οποία είναι επισκέψιμη και ένα από τα πιο γνωστά σημεία της πόλης.

8+1 Λόγοι που φέτος η Κέρκυρα θα γίνει ο ιδανικός σου προορισμός

Ειδάλλως, η καλύτερη θέα για να πιείς το ποτό σου απολαμβάνοντας τα είναι το κανόνι. Το Αχίλλειο, το παλάτι της αυτοκράτειρας Σίσσυ είναι μοναδικό λόγω της ιστορίας και του άπειρου κάλλους του. Νιώθει κανείς γαλαζοαίματος και μόνο στην επίσκεψη στους κήπους του. Επιπλέον, ένα ακόμα ανάκτορο που μπορείς να επισκεφθείς είναι το Μον Ρεπό και είναι εντυπωσιακό με απέραντη θέα στη θάλασσα.

7. Η παλιά πόλη της Κέρκυρας

Η παλιά πόλη της Κέρκυρας αποτελεί μνημείο Παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και η πλατεία της Σπιανάδα, είναι από τις ομορφότερες της Ευρώπης αλλά και η μεγαλύτερη των Βαλκανίων. Στα καλοδιατηρημένα νεοκλασικά αρχοντικά είναι εύκολο να διακρίνει κανείς τις Βενετικές και Αγγλικές επιρροές.

Το Λιστόν, λίγο πιο κάτω είναι το κέντρο της ζωής για τους ντόπιους και τους επισκέπτες καθώς εκεί μπορείς να απολαύσεις τον πρωινό σου καφέ μαζί με το γλυκό κουταλιού κουμ κουατ μέχρι και το βραδινό σου που θα συνοδεύεται με την τοπικής παραγωγής τζιτζιμπίρα, κάτω από τις καμάρες της πλατείας. Το πλακόστρωτο Λιστόν αποτελεί την κύρια είσοδο στα πασίγνωστα καντούνια της Κέρκυρας.

8+1 Λόγοι που φέτος η Κέρκυρα θα γίνει ο ιδανικός σου προορισμός

8. Τα καντούνια

Τα περίφημα καντούνια της Κέρκυρας είναι τα στενά της δρομάκια τα οποία θυμίζουν κατά πολύ αυτά της Βενετίας. Εκεί μπορεί να δει κανείς τα ψηλά, διώροφα κτίρια με τα κεραμίδια στην σκεπή. Το Καμπιέλο, η πιο παλιά συνοικία της πόλης, είναι το κέντρο αυτών και εκεί μπορείς να συναντήσεις τα περίτεχνα μπαλκόνια των κτιρίων.

8+1 Λόγοι που φέτος η Κέρκυρα θα γίνει ο ιδανικός σου προορισμός

Επιβάλλεται να επισκεφθείς την αγαπημένη εκκλησία των κερκυραίων, τον Άγιο Σπυρίδωνα, η οποία είναι μαρμάρινη και πασίγνωστη για τον προστάτη του νησιού και το λείψανο του. Μη φοβηθείς να χαθείς στα καντούνια και δεν θα το μετανιώσεις καθώς θα βρεθείς μπροστά σε πανέμορφες μικρές πλατείες και όμορφα παραδοσιακά μαγαζάκια.

Tip : Μη παραλείψεις να επισκεφθείς το παλαιότερο κτίριο της Κέρκυρας, που βρίσκεται στον αριθμό Φιλελλήνων 18 και χρονολογείται από το 1497. Κατά τη λαϊκή παράδοση, το μπαλκόνι είναι ίδιο με αυτό της Ιουλιέτας, όπου σκαρφάλωνε ερωτευμένος ο Ρωμαίος.

8+1 Night Life

Το μαγευτικό νησί των Φαιάκων δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τα υπόλοιπα ελληνικά νησιά όσον αφορά την νυχτερινή ζωή. Φημίζεται για τα hip bar της πόλης όπου μπορείς να απολαύσεις το πότο σου. Επίσης, στα κοσμικά beach bar του νησιού μπορείς να απολαύσεις υπέροχα κοκτέιλς με θέα το ηλιοβασίλεμα έως και την ανατολή του ήλιου. Επιπλέον, τα clubs του νησιού είναι πολλά, ικανοποιώντας κάθε μουσική προτίμηση.

8+1 Λόγοι που φέτος η Κέρκυρα θα γίνει ο ιδανικός σου προορισμός

Τέλος, η Κέρκυρα μπορεί να σου προσφέρει οτιδήποτε θελήσεις. Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή νησιά της Ελλάδας, μεγάλης ιστορικής σημασίας, απέραντης ομορφιάς και παρόλα αυτά παραμένει ένα από τα λιγότερο ακριβά νησιά της χώρας. Είναι το νησί που δεν θα βαρεθείς ποτέ να κοιτάς την θέα του πελάγους απ’ όπου κι αν σταθείς και που η δροσιά κάτω από τα καταπράσινα δέντρα του είναι βάλσαμο για τον καλοκαιρινό καύσωνα.

Αν λοιπόν, φέτος το καλοκαίρι, βαρέθηκες τα συνηθισμένα και είσαι έτοιμος να εξερευνήσεις κάτι καινούργιο, οικονομικό και σε κοντινή απόσταση, τότε έχεις κάνει ήδη την επιλογή σου. Απευθύνσου σε εμάς και θα σου δημιουργήσουμε το κατάλληλο πακέτο , για εσένα!

Ταξιδιωτικά πακέτα για: Κέρκυρα

Ανακάλυψε τα διαθέσιμα πακέτα
του γραφείου μας.

Πάσχα στην Κέρκυρα από τη Θεσσαλονίκη


Εικονίδιο για διάρκεια εκδρομής
Διάρκεια:
4 ημέρες / 3 νύχτες
Εικονίδιο για ημερομηνίες εκδρομής
Ημερομηνίες:
03-06 Μαίου
Εικονίδιο για αναχωρήσεις εκδρομής
Αναχωρήσεις από:
Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Κατερίνη, Κοζάνη, Γρεβενά
Εικονίδιο για εκδρομή με πλοίο L.A. Travel
από 200
Η ιστορία των φιλαρμονικών της Κέρκυρας ξεκινά πίσω στο 1840, ενώ η μελωδία τους συνοδεύει σχεδόν κάθε γιορτινή Πασχαλινή εκδήλωση.

Πάσχα στην Κέρκυρα απ’ όλη τη Θεσσαλία


Εικονίδιο για διάρκεια εκδρομής
Διάρκεια:
4 ημέρες / 3 νύχτες
Εικονίδιο για ημερομηνίες εκδρομής
Ημερομηνίες:
03-06 Μαίου
Εικονίδιο για αναχωρήσεις εκδρομής
Αναχωρήσεις από:
Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα
Εικονίδιο για εκδρομή με πλοίο L.A. Travel
από 200
Η παραλία Κοντογιαλός είναι από τις πιο δημοφιλείς και πιο πολυσύχναστες σε όλο το νησί. Είναι πλήρως οργανωμένη με πολλά Beach bars, ταβέρνες και ξενοδοχειακές μονάδες.

Αγίου Πνεύματος στην Κέρκυρα από τη Θεσσαλία


Εικονίδιο για διάρκεια εκδρομής
Διάρκεια:
4 ημέρες / 3 νύχτες
Εικονίδιο για ημερομηνίες εκδρομής
Ημερομηνίες:
21-24 Ιουνίου
Εικονίδιο για αναχωρήσεις εκδρομής
Αναχωρήσεις από:
Λάρισα, Τρίκαλα, Βόλος, Καρδίτσα
Εικονίδιο για εκδρομή με πλοίο L.A. Travel
από 200