2410 280710 - 2310 260986 - 210 2841001

Σκιάθος: Η… «άχαστη» κρουαζιέρα που σε ξεναγεί στις κρυμμένες ομορφιές του νησιού

Το καλοκαίρι έφτασε με τη Σκιάθο να αποτελεί για ακόμη μία χρονιά τον πιο ελκυστικό προορισμό για μια κοντινή απόδραση, η οποία θα σου προσφέρει στιγμές ξεκούρασης, ξέφρενης διασκέδασης και «τζούρες» από μαγευτικά τοπία, ικανοποιώντας όλα τα γούστα.

Αναμφίβολα, η Σκιάθος φημίζεται για τη νυχτερινή της ζωή, με τα μπαράκια και τα κοκτεϊλάδικα στις φημισμένες Μαξιλάρες, στο Παλιό Λιμάνι, να είναι ασφυκτικά γεμάτα από τη στιγμή που πέφτει ο ήλιος μέχρι την ανατολή του. Επιπλέον, οι παραλίες της είναι σαγηνευτικές με πολλές από αυτές να μην είναι προσβάσιμες με το αυτοκίνητο ή κάποιο άλλο χερσαίο μέσο. Επομένως, θα πρέπει να αναζητήσεις άλλους τρόπους προσέγγισης.

Νυχτερινή ζωή στη Σκιάθο

Μια από τις δραστηριότητες που πρέπει να κάνεις όσο βρίσκεσαι στη Σκιάθο είναι η ημερήσια κρουαζιέρα που ξεκινάει από το Παλιό Λιμάνι και κάνει το γύρο του νησιού, δίνοντάς σου την ευκαιρία να δεις πολλές από τις μαγευτικές παραλίες της Σκιάθου, που δεν θα μπορούσες να δεις.

Ο γραφών βρέθηκε στην πρώτη εκδρομή της φετινής τουριστικής σεζόν και σου παρουσιάζει παρακάτω με όσες περισσότερες λεπτομέρειες γίνεται το τι θα δεις και γιατί αξίζει να επιλέξεις την ημερήσια κρουαζιέρα για το γύρο του νησιού.

Η αναχώρηση έγινε και γίνεται σταθερά στις 10 το πρωί από το Παλιό Λιμάνι, ώστε να υπάρχει όλη η μέρη διαθέσιμη. Όλοι πήραν τη θέση τους στο πλοίο και ο καπετάνιος «έβαλε μπροστά» τις μηχανές, δίνοντας πληροφορίες για το νησί και τη διαδρομή που θα ακολουθήσουμε. Ένα ελαφρύ αεράκι έδινε «ενέσεις» δροσιάς στη διαδρομή μας, με τον κόσμο να είναι ενθουσιασμένος από την πρώτη στιγμή.

Το καραβάκι κινήθηκε νότια και η πρώτη στάση έγινε στο νησάκι Τσουγκριά, το οποίο απέχει περίπου 1,8 ναυτικά μίλια από τη Χώρα. Η Τσουγκριά καλύπτεται από πυκνή βλάστηση, από πεύκα και διαθέτει πολλές όμορφες ανοργάνωτες παραλίες. Την παράσταση κλέβει το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Φλώρου στη δυτική πλευρά του νησιού, το οποίο βρίσκεται χτισμένο ένα βήμα πριν τον… γκρεμό, με τη θέα να είναι εντυπωσιακή. Αυτά που μάγεψαν τον κόσμο για τη μία ώρα που μείναμε στο νησάκι ήταν τα καταγάλανα νερά στην ανοργάνωτη παραλία, ακριβώς κάτω από το εκκλησάκι του Αγίου Φλώρου και η γαλήνια ησυχία, την οποία τίποτα δεν μπορούσε να διαταράξει.

Το νησί της Σκιάθου

Επόμενη στάση της κρουαζιέρας αποτέλεσε ένα ιστορικό μνημείο του νησιού, το σημείο που κατά τους μεσαιωνικούς χρόνους και επί Τουρκοκρατίας βρισκόταν η πρωτεύουσα της Σκιάθου. Ο λόγος φυσικά για το Κάστρο που δεσπόζει σε μια βραχώδη χερσονησίδα στο βόρειο άκρο της Σκιάθου και χρησίμευσε σαν καταφύγιο των ντόπιων την εποχή της πειρατείας. Η θέα από το μέρος που έχει μνημονεύσει πολλές φορές σε έργα του ο ποιητής του νησιού, Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, είναι απολαυστική και αποζημίωσε όσους επέλεξαν να ανέβουν στο Κάστρο. Αφού γεμίσαμε μπαταρίες με απαραίτητη στάση για φαγητό, το καραβάκι σάλπαρε εκ νέου.

Τελευταία στάση της κρουαζιέρας -και η πιο όμορφη ενδεχομένως- ήταν τα Λαλάρια, η πιο γνωστή παραλία του νησιού. Μόλις αντικρίζεις την παραλία, καταλαβαίνεις γιατί η φήμη της είναι τόσο μεγάλη. Τα βότσαλα που γυαλίζουν σε συνδυασμό με τα καταγάλανα νερά και το άγριο τοπίο της άγονης γης ακριβώς πάνω από την παραλία κάνουν τα Λαλάρια το πιο μαγευτικό τοπίο του νησιού, αποτελώντας την κορύφωση της εκδρομής. Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται μόνο μέσω θαλάσσης, γεγονός που κατατάσσει την ημερήσια κρουαζιέρα ως Νο.1 επιλογή, αν επιλέξεις τη Σκιάθο στις καλοκαιρινές σου διακοπές.

Μετά από τη χορταστική στάση στα Λαλαρία έφτασε η ώρα για την επιστροφή. Τόσο στην μετάβαση όσο και στην επιστροφή σού δίνεται απλόχερα η δυνατότητα να θαυμάσεις κι άλλες όμορφες παραλίες του νησιού όπως τις Κουκουναριές, την Αγία Ελένη, την Μπανάνα, αλλά και κρυμμένα σπήλαια σε διάφορα σημεία. Ακόμη, κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας, αναλόγως με τα χρονικά περιθώρια, ίσως γίνεται μια επιπλέον στάση στην παραλία Ασέληνος.

Η παραλία κουκουναριές στη Σκιάθο

Κατά την επιστροφή, τα πλατιά χαμόγελα σε συνδυασμό με το αίσθημα ικανοποίησης που… «εξέπεμπαν» όλοι οι επιβάτες έδειχναν πως η επιλογή της ημερήσιας κρουαζιέρας είναι κάτι που πρέπει να κάνει όποιος επιλέξει το νησί της Σκιάθου για τις διακοπές του και ίσως μία φορά να μην είναι… αρκετή, προκειμένου να απολαύσει στο μέγιστο βαθμό τις ομορφιές της. Για αυτό, αν επιλέξεις τη Σκιάθο, η ημερήσια κρουαζιέρα αποτελεί… μονόδρομο!

Ταξιδιωτικά πακέτα για: Σκιάθος

Ανακάλυψε τα διαθέσιμα πακέτα
του γραφείου μας.

Αγίου Πνεύματος στη Σκιάθο


Εικονίδιο για διάρκεια εκδρομής
Διάρκεια:
3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις & 4 ημέρες / 3 διανυκτερεύσεις
Εικονίδιο για ημερομηνίες εκδρομής
Ημερομηνίες:
22-24 Ιουνίου & 21-24 Ιουνίου
Εικονίδιο για αναχωρήσεις εκδρομής
Αναχωρήσεις από:
Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βόλος, Σέρρες, Κατερίνη, Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη, Κομοτηνή
Εικονίδιο για εκδρομή με πλοίο L.A. Travel
από 120
Η πόλη είναι ο μοναδικός οικισμός του νησιού. Τα σπίτια εκεί είναι απλά και μικρά, κυρίως διώροφα, αμφιθεατρικά χτισμένα το ένα πλάι στο άλλο.

Κρουαζιέρες στη Σκιάθο όλο το καλοκαίρι


Εικονίδιο για διάρκεια εκδρομής
Διάρκεια:
Ημερήσια
Εικονίδιο για ημερομηνίες εκδρομής
Ημερομηνίες:
Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη, Κυριακή
Εικονίδιο για αναχωρήσεις εκδρομής
Αναχωρήσεις από:
Κατερίνη, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Βόλος, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Δράμα, Ξάνθη, Σέρρες, Αθήνα, Λαμία, Καβάλα
Εικονίδιο για εκδρομή με πλοίο L.A. Travel
από 45
“Λαλάρια” λέγονται τα κατάλευκα στρογγυλά βότσαλα, που έδωσαν το όνομά τους στην διάσημη παραλία με τον λαξευμένος βράχος που θυμίζει αψίδα.

Εκδρομές στη Σκιάθο όλο το καλοκαίρι


Εικονίδιο για διάρκεια εκδρομής
Διάρκεια:
3 εως 8 ημέρες
Εικονίδιο για ημερομηνίες εκδρομής
Ημερομηνίες:
Ioύνιος - Σεπτέμβριος
Εικονίδιο για αναχωρήσεις εκδρομής
Αναχωρήσεις από:
Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Σέρρες, Κατερίνη, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Αθήνα, Κομοτηνή, Βόλος
Εικονίδιο για εκδρομή με πλοίο L.A. Travel
από 165