2410 280710 - 2310 260986 - 210 2841001

Ίος: Το κυκλαδίτικο νησί με τη σαγηνευτική ομορφιά και τα ξέφρενα πάρτι μέχρι το πρωί

Αν είσαι λάτρης της πραγματικής διασκέδασης με ατελείωτο κέφι και χορό μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, η οποία μπορεί να συνδυαστεί με την ομορφιά ενός κλασικού κυκλαδίτικου νησιού, τότε η Ιός είναι το νησί που πρέπει να επισκεφτείς το φετινό καλοκαίρι.

Ίος: Το κυκλαδίτικο νησί με τη σαγηνευτική ομορφιά και τα ξέφρενα πάρτι μέχρι το πρωί

Η Ίος αποτελεί ένα από τα «νησιά-στολίδια» της καρδιάς του Αιγαίου Πελάγους και ανήκει στις Κυκλάδες. Βρίσκεται ανάμεσα στη Νάξο, τη Σίκινο και τη Θήρα, έχοντας περίοπτη θέση σε ένα από τα μαγευτικότερα συμπλέγματα νησιών της Ελλάδας.

Η προέλευση του ονόματός της χρονολογείται στην αρχαιότητα από την λέξη Ία, τα λουλούδια δηλαδή που φύτρωναν σε πολλά σημεία του νησιού. Κατ’ άλλους η Ίος χρωστάει το όνομά της στην φοινικική λέξη Ίος, που σημαίνει σωρός από πέτρες.

Παρακάτω θα βρεις αναλυτικές πληροφορίες για τις φυσικές ομορφιές του νησιού αλλά και τη φημισμένη σε όλο τον κόσμο νυχτερινή ζωή της Ίου, δύο στοιχεία που την καθιστούν διαχρονικά ως έναν από τους πιο “hot” προορισμούς για τις καλοκαιρινές διακοπές.

ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η ακτογραμμή των 87 χιλιομέτρων της Ίου περιλαμβάνει 53 σαγηνευτικές παραλίες ασύγκριτης φυσικής ομορφιάς. Η μορφολογία του νησιού είναι τέτοια που δημιουργεί μαγικές παραλίες, κρυμμένες στη φύση, κάτι το οποίο φαίνεται και από το ότι δεν είναι όλες προσβάσιμες με τα πόδια ή με το αυτοκίνητο. Οι παραλίες του νησιού μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε γούστο, καθώς υπάρχει μεγάλη ποικιλία με οργανωμένες και ελεύθερες παραλίες. Αν κι όλες αξίζουν ιδιαίτερη αναφορά, σας παρουσιάζουμε δύο από τις δημοφιλέστερες, που βραβεύτηκαν με γαλάζια σημαία για το 2020.

Αναμφίβολα, η παραλία Μυλοπότας είναι η πιο φημισμένη της Ίου. Απέχει περίπου 10 λεπτά με τα πόδια από τη χώρα, αποτελώντας το «δυνατό χαρτί» του νησιού. Η χρυσαφένια αμμουδιά σε συνδυασμό με τα καταγάλανα νερά της δημιουργούν ένα μαγευτικό τοπίο για τον επισκέπτη. Η παραλία διαθέτει πληθώρα τουριστικών επιχειρήσεων, καταλυμάτων, κάμπινγκ, beach bars και εστιατορίων ενώ πολλοί την προτιμούν λόγω των θαλάσσιων σπορ.

Ίος: Το κυκλαδίτικο νησί με τη σαγηνευτική ομορφιά και τα ξέφρενα πάρτι μέχρι το πρωί

Άλλη μία φημισμένη παραλία του νησιού είναι αυτή του Μαγγαναριού, η οποία αποτελείται από τέσσερις κόλπους που βρίσκονται στη σειρά. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της παραλίας είναι τα ρηχά γαλαζοπράσινα νερά που απολαμβάνουν οι επισκέπτες σε συνδυασμό με τη γαλήνια ησυχία λόγω μεγέθους. Στην παραλία λειτουργούν μερικά καταστήματα εστίασης.

Άλλες πανέμορφες παραλίες του νησιού είναι ο Κάλαμος στα ανατολικά του νησιού, οι παραλίες Χαμουχάδες και Μανούσου που είναι προσβάσιμες μόνο από τη θάλασσα, ο Γιαλός με τα γραφικά ταβερνάκια και το Πικρί Νερό με τη χαλαρωτική ηρεμία. Φυσικά υπάρχουν πολλές ακόμη, που αξίζει κανείς να επισκεφτεί και να… εξερευνήσει.

ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΖΩΗ – ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

Αν κάτι έχει κάνει την Ίο να μνημονεύεται και να συζητιέται σε ολόκληρο τον κόσμο είναι η νυχτερινή της ζωή. Χιλιάδες τουρίστες επιλέγουν το νησί που δεν κοιμάται ποτέ, με τα πάρτι στα γραφικά σοκάκια της Χώρας, της πρωτεύουσας του νησιού, να κρατούν μέχρι το πρωί.

Ίος: Το κυκλαδίτικο νησί με τη σαγηνευτική ομορφιά και τα ξέφρενα πάρτι μέχρι το πρωί

Η φήμη της Ίου για τη νυχτερινή της ζωή κρατάει εδώ και 50 χρόνια, καθώς από τη δεκαετία του 60’ έγινε γνωστή η διασκέδασή στο νησί με την εγκατάσταση των χίπις. Σήμερα οι επιλογές στη νυχτερινή διασκέδαση του νησιού είναι πάρα πολλές με δεκάδες μπαρ και disco με ελληνική και ξένη μουσική να βρίσκονται στον κεντρικό δρόμο της Χώρας.

Η νυχτερινή ζωή του νησιού δεν ξεκινάει τη… νύχτα αλλά τη… μέρα στα beach bar και μόλις πέσει ο ήλιος μεταφέρεται στη Χώρα με χιλιάδες τουρίστες να γεμίζουν κάθε γωνιά κυριολεκτικά μέχρι την ανατολή του ηλίου.

Βέβαια, η Ίος δεν εξυπηρετεί μόνο όσους θέλουν να διασκεδάσουν ξέφρενα μέχρι το πρωί. Υπάρχει και η ρομαντική πλευρά του νησιού με τα εστιατόρια που προσφέρουν παραδοσιακό ελληνικό φαγητό σε πολύ προσιτές τιμές.

Όσοι θέλουν να απολαύσουν ένα ηλιοβασίλεμα που πολύ το χαρακτηρίζουν καλύτερο και από της… Σαντορίνης δεν έχουν παρά να περπατήσουν ως τη «στέγη» της Χώρας, την εκκλησία της Παναγίας της Γκρεμνιώτισσας, στη βόρεια πλευρά του νησιού. Η θέα είναι καθηλωτική και αποζημιώνει όσους ανηφορίσουν. Λίγο πιο πάνω βρίσκονται και τα απομεινάρια του ενετικού κάστρου που χτίστηκε στην Ίο τον 15ο αιώνα.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ – ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Για όσους είναι λάτρεις της περιπέτειας και θέλουν να περάσουν τις διακοπές τους, κάνοντας κάποια δραστηριότητα, η Ίος είναι η ιδανική επιλογή. Πολλές παραλίες του νησιού προσφέρουν τη δυνατότητα ενασχόλησης με θαλάσσια σπορ όπως κανό, ποδήλατο, τζετ-σκι, μπανάνα, κατάδυση, σερφ και πολλά ακόμη.

Ίος: Το κυκλαδίτικο νησί με τη σαγηνευτική ομορφιά και τα ξέφρενα πάρτι μέχρι το πρωί

Επιπλέον, η Ίος αποτελεί έναν εξαιρετικό περιηγητικό προορισμό, καθώς η ορεινή μορφολογία του εδάφους δημιουργεί άγρια μονοπάτια με θέα τα νησιά του Αιγαίου, που αξίζει κανείς να περπατήσει. Υπάρχουν πολλά πεζοπορικά μονοπάτια μικρής διάρκειας, όπως αυτό από την Αγία Ειρήνη μέχρι την παραλία Βαλμά που διαρκεί 15 λεπτά, αλλά και μεγαλύτερης, όπως η διαδρομή από τη Χώρα μέχρι τον Τάφο του Ομήρου, ένα από τα γνωστότερα αξιοθέατα της Ίου.

Ταξιδιωτικά πακέτα για: Ίος

Ανακάλυψε τα διαθέσιμα πακέτα
του γραφείου μας.

Εκδρομές στην Ίο για όλο το καλοκαίρι


Εικονίδιο για διάρκεια εκδρομής
Διάρκεια:
6 ημέρες / 4 διανυκτερεύσεις
Εικονίδιο για ημερομηνίες εκδρομής
Ημερομηνίες:
Ιούλιος - Αύγουστος
Εικονίδιο για αναχωρήσεις εκδρομής
Αναχωρήσεις από:
Θεσσαλονίκη, Κατερίνη, Λάρισα, Βόλος
Εικονίδιο για εκδρομή με πλοίο L.A. Travel
από 339