2410 280710 - 2310 260986 - 210 2841001

25+1 Ταξιδιωτικά tips για τις τέλειες διακοπές!

Τι χρειάζεσαι πριν ξεκινήσεις ένα ταξίδι και τι κατά τη διάρκεια του ώστε να περάσεις όσο το δυνατόν καλυτέρα γίνεται, χωρίς άγχος; Πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για όλα τα ενδεχόμενα θετικά και αρνητικά για να μπορείς να τα αντιμετωπίσεις. Διάβασε λοιπόν τα πιο χρήσιμα ταξιδιωτικά tips ώστε να κάνεις τις διακοπές σου ακόμη καλύτερες!

Tip #1: Παρέα

Πριν ξεκινήσεις το ταξίδι σου, αυτό που απαραίτητα χρειάζεσαι για να περάσεις καλά είναι η παρέα που θα επιλέξεις. Εάν νιώθεις καλυτέρα να επισκεφτείς έναν προορισμό μονός σου, κανένα πρόβλημα! Στην περίπτωση όμως που θα επιλέξεις να πας με κάποια παρέα θα πρέπει από την αρχή να έχετε συζητήσει τα θέλω του καθενός. Έτσι θα είστε όλοι ευχαριστημένοι και κάνεις δεν θα μείνει δυσαρεστημένος από το ταξίδι σας! Άλλωστε, αυτό είναι και το παν, να περάσετε καλά!

Φωτογραφία άρθρου 25+1 tips για διακοπές LA Travel

Tip #2: Βαλίτσα

Ετοίμασε κατάλληλα τη βαλίτσα σου ώστε να μη ξεχάσεις τίποτα (δες το σχετικό κείμενό μας που θα σε βοηθήσει να κάνεις κατάλληλα τη βαλίτσα σου ώστε να τα χωρέσει όλα!)

Tip #3: Travel medical kit

Πάρε μαζί σου ένα μικρό τσαντάκι με τα απαραίτητα φάρμακα που ενδεχομένως να χρειαστείς. Εάν είσαι αλλεργικός σε κάτι, προετοιμάσου κατάλληλα ώστε να μη χρειαστεί να ψάχνεις τελευταία στιγμή, σε ένα άγνωστο μέρος.

Tip #4: Checklist

Γράψε σε ένα χαρτί τι θα χρειαστείς μαζί σου ώστε κάθε τι που θα βάζεις στην βαλίτσα να το τικάρεις ώστε να μη παραλείψεις κάτι.

Tip #5: Έγγραφα

Πριν ξεκινήσεις φρόντισε να τσεκάρεις τα ταξιδιωτικά σου έγγραφα και να βγάλεις μια φωτοτυπία της ταυτότητας σου ώστε να υπάρχει στη βαλίτσα σου, σε περίπτωση απώλειας της. Ακόμη, μπορείς να την σκανάρεις ώστε να την έχεις στο e-mail σου.

Tip #6: Safety

Να έχεις μαζί σου αντισηπτικό, χαρτομάντιλα, υγρομάντηλα. Iδίως λόγω της κατάστασης θα χρειαστούν καθώς δεν θα έχεις πολύ συχνά την ευκαιρία να βρεθείς σε κάποια τουαλέτα ώστε να μπορείς να πλύνεις τα χεριά σου. Επίσης, έχε μαζί σου μια μάσκα που σίγουρα κάπου θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις.

Tip #7: Βιβλίο

Πάρε μαζί σου ένα βιβλίο καθώς στις διακοπές υπάρχουν ώρες αναμονής αλλά και χαλάρωσης. Ένα βιβλίο θα σου χρησιμεύει και θα σε χαλαρώσει. Σε κάθε περίπτωση θα περάσει ευχάριστα ο χρόνος σου όταν δεν θα έχεις κάτι άλλο να κάνεις.

Φωτογραφία άρθρου 25+1 tips για διακοπές LA Travel

Tip #8: Νερό & σνακ

Να φροντίσεις να έχεις πάντα μαζί σου νερό και κάτι ελαφρύ για να φας (ενδεχομένως κράκερς) καθώς η ενυδάτωση είναι το παν κυρίως το καλοκαίρι.  Eπειδή στις διακοπές μας το πρόγραμμα δεν είναι πάντα όπως οι βιολογικοί μας ρυθμοί χρειάζεται να έχουμε κάτι μαζί μας στην περίπτωση που πεινάσουμε.

Tip #9: Αθλητικά παπούτσια

Να έχεις πάντα μαζί σου ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια, καθώς στα ταξίδια μας περπατάμε πολύ για να γνωρίσουμε τον τόπο που επισκεπτόμαστε.

Tip #10: Αντηλιακό

Να έχεις μαζί σου αντηλιακό, ακόμη και τους φθινοπωρινούς μήνες. Στις διακοπές εκτιθέμαστε στον ήλιο περισσότερο απ ότι στην καθημερινότητα μας.

Tip #11: Προσωπικά αντικείμενα

Να έχεις τα μάτια σου 14, στο κινητό και στα προσωπικά σου αντικείμενα. Θα βρίσκεσαι σε ένα μέρος που δεν γνωρίζεις πως κινείται ο κόσμος, οπότε καλό θα ήταν να είσαι περισσότερο προσεκτικός, για να μην μπεις σε άσκοπους μπελάδες που θα διακινδυνεύσουν να χαλάσει η ηρεμία του ταξιδιού σου.

Tip #12: Ηρεμία & ψυχραιμία

Ακόμη, κι αν κάτι «χαλάσει» να είσαι ήρεμος και προετοιμασμένος. Τα προγράμματα είναι για να αλλάζουν και καμιά φορά για καλό. Θα έχεις την ευκαιρία να δεις καινούργια μέρη, να γνωρίσεις άλλους ανθρώπους και σίγουρα, θα αποκτήσεις εμπειρία και μια ανάμνηση για να λες και να γελάς όταν θα έχει περάσει το άγχος της στιγμής. Να σκέπτεσαι ότι πάντα υπάρχει η λύση και ότι το άγχος και ο πανικός δεν βοηθούν σε τίποτα.

Tip #13: Φουλάρι

Να έχεις πάντα μαζί σου ένα φουλάρι ή παρεό το οποίο βοηθάει και τους χειμερινούς και τους καλοκαιρινούς μήνες. Σε πολλά μέρη υπάρχει κλιματιστικό που μπορεί να σε κάνει να κρυώσεις, αλλά ακόμα, χρησιμεύει και στην περίπτωση που θέλεις να βάλεις ή να «κρύψεις» κάτι μέσα αλλά και σαν πετσέτα πολλές φορές.

Tip #14: Λίγα ρούχα

Δεν χρειάζεται να πάρεις πολλά ρούχα μαζί σου, ειδικά στην περίπτωση που έχεις όριο με τη βαλίτσα. Μπορείς με λιγότερα ρούχα να κάνεις πολλούς συνδυασμούς.

Tip #15: Γυαλιά ηλίου

Να έχεις πάντα μαζί σου γυαλιά ηλίου!

Tip #16: Ξεκούραση

Φρόντισε να ξεκουράζεσαι και σωματικά κατά τη διάρκεια των διακοπών σου. Μπορεί επειδή είσαι ανανεωμένος και ξεκούραστος ψυχικά να νιώθεις γεμάτος ενέργεια, αλλά το σώμα σου χρειάζεται και αυτό ξεκούραση. Μια εύκολη λύση είναι τα 20λεπτα power naps που τονώνουν το σώμα και το πνεύμα σου.

Tip #17: Φωτογραφίες

Βγάλε πολλές φωτογραφίες. Οι αναμνήσεις ξεθωριάζουν αλλά οι φωτογραφίες μένουν εκεί να στις θυμίζουν! Βεβαία μην ξεπεράσεις τα όρια και καταλήξεις να βγάζεις πιο πολλές φωτογραφίες χάνοντας το να απολαύσεις όμορφα μέρη.

Φωτογραφία άρθρου 25+1 tips για διακοπές LA Travel

Tip #18: Κουλτούρα

Κάθισε σε μια καφετέρια ή σε ένα κεντρικό σημείο και παρατήρησε τους ντόπιους ανθρώπους πως κινούνται στην χώρα τους. Έτσι, αντιλαμβάνεσαι την κουλτούρα ενός τόπου.

Tip #19: Γνωριμίες

Αν σου δοθεί η ευκαιρία γνώρισε τους ντόπιους, μίλα μαζί τους και αυτοί θα σου δώσουν την ευκαιρία να μάθεις όμορφα, μη τουριστικά μέρη που αξίζει να επισκεφτείς.

Tip #20: Διάβασμα

Διάβασε πολύ πριν επισκεφτείς ένα μέρος. Θα μπορέσεις να μπορέσεις να επιλέξεις τα πιο όμορφα μέρη και αυτά που είναι πιο κοντά στα γούστα σου ώστε να τα επισκεφτείς και να μην αναλώνεσαι μόνο σε αυτά που πηγαίνουν όλοι.

Tip #21: Ενημέρωση

Δες τα υπέρ και τα κατά των τοποθεσιών που θα επισκεφτείς προτού τις επισκεφτείς ώστε να είσαι προετοιμασμένος και να μην εκτεθείς σε δυσάρεστες εκπλήξεις.

Tip #22: Ξύπνημα νωρίς

Ξύπνα νωρίς ώστε να έχεις την ευκαιρία να αδράξεις τη μέρα και να μπορέσεις να επισκεφτείς πολυσύχναστες τοποθεσίες δίχως πολύ ζέστη και κόσμο.

Tip #23: Budget

Υπολόγισε τα χρήματα σου ώστε να μη βρεθείς εκτός προϋπολογισμού και έχε πάντα μαζί σου ένα backup χρημάτων για ώρα ανάγκης.

Tip #24: Υπομονή & καλή διάθεση

Να έχεις υπομονή και να είσαι καλοδιάθετος. Να μην γκρινιάζεις ή αγχώνεσαι σε κάποια ενδεχόμενη καθυστέρηση και απρόσμενη έκπληξη που σε βγάζει εκτός προγράμματος γιατί πρέπει να σκέπτεσαι ότι είσαι διακοπές οπότε το πρόγραμμα σου είναι ελεύθερο και ο σκοπός σου είναι να περάσεις όμορφα.

Tip #25: Get lost

Καμιά φορά το να χαθείς επίτηδες σε μια πόλη είναι το ιδανικότερο για να ανακαλύψεις όμορφα μέρη και να γνωρίσεις την ντόπια κουλτούρα. Αυτό λύνεται εύκολα με gps το οποίο θα σε γυρίσει με ασφάλεια στον προορισμό που θέλεις. Βέβαια, αρκεί να μην περιμένει πίσω κάποιο γκρουπ που ενδεχομένως θα έχεις στήσει ή κάποιος φίλος που δεν έχεις ειδοποιήσει για το τι σκοπεύεις να κάνεις και θα ανησυχεί.

Φωτογραφία άρθρου 25+1 tips για διακοπές LA Travel

Tip #25+1: Τοπικό φαγητό

Δοκίμασε τοπικά φαγητά. Η γαστρονομία ενός μέρους υποδεικνύει πολλά για την κουλτούρα, την ιστορία του, ακόμα και για το υπέδαφος του. Μην σκεφτείς στιγμή  τη «δίαιτα που θα χαλάσεις» ή το ότι μπορεί να μη σου αρέσει κάτι. Υπάρχουν άπειρες νοστιμιές στον κόσμο που μας περιμένουν να τις γευτούμε!

Τέλος, το πιο σπουδαίο και σημαντικό που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου είναι ότι ο σκοπός είναι να περάσεις όμορφα και αυτό είναι το βασικότερο που θα πρέπει να επιδιώκεις!