Κλήση
Χάρτης
2410 555689 - 2310 260986 - 210 2841001
6949 248499 - 6971 505677
 

Λευκάδα όλο το καλοκαίρι

από 169€

 • Κατηγορία: Ελλάδα
 • Διάρκεια: 5 ημέρες / 4 νύχτες
 • Περίοδος: Καλοκαίρι
 • 1 ημέρα

  Αναχώρηση. Με ενδιάμεσες στάσεις στη διαδρομή μας, φθάνουμε το μεσημέρι στη Λευκάδα τακτοποίηση στο ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης. Χρόνος ελεύθερος να περπατήσετε στα δρομάκια της πόλης. Διανυκτέρευση.

  2 ημέρα

  Πρωινό και αναχωρούμε για το χωριό Νυδρί, από όπου θα έχουμε τη δυνατότητα για μια προαιρετική θαλάσσια διαδρομή στα καταγάλανα νερά του Ιονίου. Θα δούμε το Πόρτο Κατσίκι, μια από τις καλύτερες παραλίες του Μεσογείου, συνεχίζουμε για το Σκορπιό, το νησί του Έλληνα Κροίσου Αριστοτέλη Ωνάση. Επόμενη στάση η σπηλιά του Παπανικολή, όπου το ομώνυμο ιστορικό υποβρύχιο έβρισκε καταφύγιο το 1940. Παραμονή για φωτογραφίες και στη συνέχεια επίσκεψη στο νησί του Οδυσσέα, την Ιθάκη, με την πανέμορφη φύση που εύκολα κανείς την παρομοιάζει με έναν επίγειο παράδεισο. Χρόνος ελεύθερος για καφέ και φαγητό. Συνεχίζουμε για το Φισκάρδο της Κεφαλλονιάς, το γραφικό ψαροχώρι στο Βόρειο τμήμα του νησιού, όπου και θα παραμείνουμε για καφέ. Επιστροφή στην Λευκάδα. Διανυκτέρευση.

  3 ημέρα

  Πρωινό και αναχώρηση για την νότια πλευρά της Λευκάδας για να επισκεφθούμε την Μονή Φανερωμένης με την πανοραμική θέα της πόλης και την παραλία Άγιο Νικήτα. Χρόνος ελεύθερος για μπάνιο και φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

  4 ημέρα

  Πρωινό. Αναχώρηση για την πανέμορφη με τα γραφικά λιθόστρωτα σοκάκια την Πάργα. Στη συνέχεια προαιρετικά θα γίνει μια κρουαζιέρα με το καραβάκι στους Παξούς ( Σύμφωνα με την μυθολογία οι Παξοί δημιουργήθηκαν όταν ο Θεός Ποσειδώνας χτύπησε με την τρίαινα του την Κέρκυρα, αποκόπτοντας το νότιο άκρο της για να στεγάσει εκεί τον έρωτα του με την Αμφιτρίτη) – Αντίπαξοι, δύο νησάκια με εξωτική ομορφιά. Επιστροφή στην Πάργα το απόγευμα και χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στη Λευκάδα. Διανυκτέρευση.

  5 ημέρα

  Πρωινό και παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής με ενδιάμεση στάση για επίσκεψη και φαγητό το μεσημέρι στο Μέτσοβο. Άφιξη στη πόλη μας .

 • Η Λευκάδα είναι ένα από τα νησιά του Ιονίου, που χαρακτηρίζεται από καταγάλανες παραλίες και δάση με πεύκα. Ενώνεται με την ηπειρωτική Ελλάδα με πλωτή γέφυρα, γεγονός που κάνει την πρόσβαση στο νησί πάρα πολύ εύκολη.

  Από το Ακρωτήρι του νησιού υπάρχει ο μύθος ότι αυτοκτόνησε η Σαπφώ, ενώ υπάρχουν πάρα πολλοί ακόμη μύθοι που συνδέουν το νησί με το θεό Απόλλωνα και τη θεά Αφροδίτη. Πολλοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται, ένας εξ αυτών ο γερμανός αρχαιολόγος Wilhelm Dörpfeld, ότι η Λευκάδα είναι στην πραγματικότητα η ομηρική Ιθάκη του Οδυσσέα.

  Σήμερα το νησί είναι διάσημο για τις εξαιρετικές του παραλίες, πολλές από αυτές έχουν υπάρξει μέσα στις 10 καλύτερες παραλίες του κόσμου για πολλά συνεχόμενα έτη.

  Ενετικό Κάστρο της Αγίας Μαύρας

  Ενετικό Κάστρο της Αγίας Μαύρας

  Το πρώτο αξιοθέατο που θα δείτε κατά την άφιξη σας στη Λευκάδα δεν θα μπορεί να είναι κάτι άλλο από το Ενετικό κάστρο που βρίσκεται στη νησίδα που την ενώνει με την ηπειρωτική χώρα. Χτίστηκε τον 14ο αιώνα μ.Χ. και αποτελεί ένα από το πιο εντυπωσιακά οχυρά στην Ελλάδα. Το φρούριο ήταν γαμήλιο δώρο στον Φράγκο ηγεμόνα Ιωάννη Ορσίνι ο οποίος ως προίκα έλαβε και το νησί της Λευκάδας από τον πεθερό του, Δεσπότη της Ηπείρου, Νικηφόρο τον Α'. Οι Οθωμανοί κατέλαβαν το νησί το 1479 και αναβάθμισαν το οχυρό χτίζοντας επίσης και μια γέφυρα με 360 καμάρες που λειτουργούσε και ως υδραγωγείο και διέσχιζε τη λιμνοθάλασσα και υδροδοτούσε το οχυρό.
  Παραλία Πόρτο Κατσίκι

  Παραλία Πόρτο Κατσίκι

  Σε αυτή την παραλία την πρώτη φορά που θα πάτε δεν θα μπορείτε να πιστέψετε το συνδιασμό των χρωμάτων σε θάλασσα και στεριά. Η κατάβαση γίνεται από μία ικανοποιητική σκάλα και δεν θα χρειστείτε να κάνετε κανένα ακροβατικό. Τα σκαλοπάτια είναι λίγα και έτσι θα μπορέσετε να κουβαλήσετε και τον απαραίτητο εξοπλισμό, ομπρέλα ψάθες και τα συναφή. Θα τα χρειαστείτε άλλωστε καθώς τις πρωινές ώρες ο επιβλητικός βράχος χαρίζει ωραία δροσερή σκιά αλλά όταν έρθει το μεσημέρι δεν υπάρχει πουθενά σκιερό μέρος. Σχεδιάστε να μείνετε εδώ όλη τη μέρα καθώς τα ιδιαίτερα νερά θα σας προσκαλούν συνεχώς για μία ακόμη βουτιά.
  Αρχαιολογικό Μουσείο Λευκάδας

  Αρχαιολογικό Μουσείο Λευκάδας

  Το μουσείο παραθέτει ευρήματα από την παλαιολιθική περίοδο έως και την ρωμαϊκή εποχή. Στη συλλογή του υπάρχουν και αντικείμενα από τις ανασκαφές του Γουλιέλμου Ντάιπερφελντ (Wilhelm Dörpfeld) ο οποίος ήταν Γερμανός αρχιτέκτων και αρχαιολόγος, εργάστηκε στις ανασκαφές στην αρχαία Ολυμπία, στις ανασκαφές της Τροίας με τον Ερρίκο Σλήμαν και διατέλεσε και διευθυντής του γερμανικού αρχαιολογικού ινστιτούτου στην Αθήνα. Ο Ντάιπερφελντ υποστήριζε με θέρμη ότι η Λευκάδα είναι πραγματικά το νησί το οποίο ο όμηρος αναφέρει ως Ιθάκη. Το μουσείο θα το βρείτε στο Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Λευκάδας στο ισόγειο του Δημαρχείου στη συμβολή των οδών Αγγελου Σικελιανού και Ν. Σβορώνου.
  Παραλία Εγκρεμνοί

  Παραλία Εγκρεμνοί

  Το όνομα φανερώνει και τη φύση της παραλίας. Είναι κρυμμένη από πρόσβαση από τη στεριά καθώς είναι γκρεμός και η παραλία δεν έχει άλλη πρόσβαση παρά από τη θάλασσα. Παλιότερα για να απολαύσει κάποιος την δροσερή βοτσαλωτή παραλία και τα λαμπιρίζοντα γαλάζια νερά της έπρεπε να κάνει καταρρίχηση από το βράχο και αναρρίχηση για να φύγει. Πλέον υπάρχει σκάλα, η οποία είναι εκτός από λίγο απότομη και αρκετά μεγάλη (338 σκαλοπάτια!) και ίσως κουράσει στο ανέβασμα της γι αυτό κρατείστε δυνάμεις από το κολύμπι! Η παραλία διαθέτει ξαπλώστρες και ομπρέλες για ενοικίαση αλλά λίγες τον αριθμό καθώς και καντίνα.

 • Αναχωρήσεις από Σέρρες 07:30 π.μ. και από Θεσσαλονίκη 08:45 π.μ. από τα ΚΤΕΛ Μακεδονίας.

  Ημερομηνίες:

  • 12 Ιουλίου -16 Ιουλίου
  • 30 Ιουλίου - 3 Αυγούστου
  • 5 Σεπτεμβρίου - 9 Σεπτεμβρίου

  Τιμή κατ' άτομο 169€  με πρωινό

  Περιλαμβάνει:

  • Την μεταφορά με κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας
  • Τις 4 διαν/σεις στο ξενοδοχείο Νirikos με πρωινό στο κέντρο της Λευκάδας
  • Τις ξεναγήσεις- περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Ασφάλεια

   Δεν περιλαμβάνει:

  • Εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων, προαιρετικές κρουαζιέρες
  • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό
 • Μπορείτε να μας καλέσετε στα τηλέφωνα:
  2410 555689
  - 2310 260986
  - 210 2841001

  ή να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα ενδιαφέροντος

  Όνομα*
  Εισήγαγε το όνομά σου
  Επίθετο*
  Εισήγαγε το επίθετό σου
  Τηλέφωνο*
  Εισήγαγε το τηλέφωνό σου
  E-mail*
  Εισήγαγε ένα έγκυρο e-mail
  Σχόλια / Παρατηρήσεις
  Εισήγαγε το μήνυμά σου για να μπορέσουμε να σε εξυπηρετήσουμε
  Θέλω να επικοινωνήσετε μαζί μου μέσω:
  Invalid Input
  Λάθος εισαγωγή!