Κλήση
Χάρτης
2410 555689 - 2310 260986 - 210 2841001
6949 248499 - 6971 505677
 

Αγίου Πνεύματος στη Μάλτα

από 280€

 • Κατηγορία: Ευρώπη
 • Διάρκεια: 4 ημέρες
 • Περίοδος: Αγίου Πνεύματος
 • 1η ημέρα: Αθήνα - Μάλτα

  Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και πτήση για Μάλτα. Άφιξη και ξενάγηση στην πρωτεύουσα του νησιού Βαλέττα. Πόλη επιβλητική, πραγματικό οχυρό, χτισμένη από τους κορυφαίους μηχανικούς της εποχής για τους Ιωαννίτες Ιππότες το 1566, υπο την αιγίδα της Unesco από το 1980, θα δούμε τους κήπους Μπαράκκα, θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα του φημισμένου Grand harbour (από τα μεγαλύτερα φυσικά λιμάνια του κόσμου), τους ξενώνες των οκτώ εθνοτήτων που αποτελούσαν το τάγμα των Ιπποτών, τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Ιωάννη και το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

  2η ημέρα: Μάλτα

  Πρωινή ξενάγηση στο κέντρο του νησιού. Θα επισκεφθούμε τη Μόστα, όπου θα δούμε το Ναό της κοιμήσεως Θεοτόκου με τον τρίτο μεγαλύτερο τρούλο στην Ευρώπη. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την παλιά πρωτεύουσα "Μεδίνα" γνωστή ως "Η Σιωπηλή Πόλη" ή "Πόλη των Ευγενών". Θα συνεχίσουμε με το προάστιο της Μεδίνας "Ραμπάτ", όπου βρίσκεται η σπηλιά όπου έζησε ο Απόστολος Παύλος. Τελευταία μας στάση στο εργαστήριο Φυσητού γυαλιού, για να παρακολουθήσουμε την διαδικασία κατασκευής του, (παραδοσιακή τεχνική από την εποχή των Φοινίκων). Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

  3η μέρα: Μάλτα

  Προαιρετική ολοήμερη εκδρομή στο δεύτερο σε έκταση νησί της Μάλτας, Γκόζο. Μεταφορά στο βορειότερο λιμάνι του νησιού και επιβίβαση στο Ferry boat για το λιμάνι Mgarr. Θα επισκεφθούμε την πρωτεύουσα Βικτόρια με την Ακρόπολη και τον Καθεδρικό Ναό. Στη συνέχεια θα δούμε "την σπηλιά της Καλυψώς" και τους μεγαλιθικούς ναούς Γκαντίγια προστατευμένοι από την Unesco (τα αρχαιότερα κτίσματα στον κόσμο από το 2500 π.Χ.). Θα τελειώσουμε με το γραφικό ψαροχώρι Σλέντι. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο.

  4η ημέρα: Μάλτα - Αθήνα

  Πρωινό ελεύθερο για ψώνια και περιπλάνηση στα σοκάκια του νησιού με τα πανέμορφα σπίτια τους, χτισμένα από πορόλιθο. Αναχώρηση για τις «τρεις Πόλεις», έδρα των Ιωαννιτών Ιπποτών κατά την μεγάλη πολιορκία του 1565. Από τις επάλξεις τους θα απολαύσουμε την μαγική θέα της Βαλέττας και θα περιπλανηθούμε στα Μεσαιωνικά στενά, με τα κτίρια της Ιερής εξέτασης, των Μοναστηριών, την πλατεία των εκτελέσεων, το σπίτι του δήμιου κ.λ.π. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

 • Η Μάλτα, επίσημα η Δημοκρατία της Μάλτας, είναι μικρό και πυκνοκατοικημένο νησιωτικό κράτος που αποτελείται από ένα αρχιπέλαγος επτά νησιών στο μέσο της Μεσογείου. Η Μάλτα βρίσκεται ακριβώς νότια της Σικελίας, ανατολικά της Τυνησίας και βόρεια της Λιβύης. Η πρώτη επίσημη γλώσσα είναι τα μαλτέζικα και δευτερέυων τα αγγλικά. Ο ρωμαιοκαθολικισμός είναι η πιο διαδεδομένη θρησκεία. Παρ' όλα αυτά η Μάλτα είναι από τις πιο πολυπολιτισμικές χώρες στον κόσμο. Τα νησιά που αποτελούν τη Μάλτα είχαν διάφορους κατακτητές στο πέρασμα των αιώνων. Η Μάλτα είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2004 και είναι η μικρότερη χώρα της Ένωσης τόσο σε πληθυσμό (434.403 κάτοικοι σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις του 2015) όσο και σε έκταση (316 τ.χλμ.).

  Καθεδρικός Ναός του Αγίου Γεωργίου

  Καθεδρικός Ναός του Αγίου Γεωργίου

  Εξωτερικά θα έλεγε κανείς ότι μοιάζει με φρούριο. Εσωτερικά είναι εικονογραφημένο και διακοσμημένο σε γραμμή μπαρόκ. Εντός του ναού φιλοξενούνται 8 διαφορετικά παρεκκλήσια καθένα από τα οποία είναι αφιερωμένα στον προστάτη άγιο του εκάστοτε τάγματος. Υπάρχει το αγγλοβαυαρικό παρεκκλήσι, γνωστό ως παρεκκλήσι των λειψάνων, το παρεκκλήσι της Προβηγκίας που είναι αφιερωμένο στον αρχάγγελο Μιχαήλ, το παρεκκλήσι της Γαλλίας που είναι αφιερωμένο στον Άγιο Παύλο, το παρεκκλήσι της Ιταλίας που είναι αφιερωμένο στην Αγία Αικατερίνη και άλλα.
  Το παλάτι του μεγάλου Μαγίστρου

  Το παλάτι του μεγάλου Μαγίστρου

  Το Grandmaster's Palace, όπως λέγεται διεθνώς, είναι ένα επιβλητικό ανάκτορο που έχει χαρακτηριστεί από πολλούς σαν ένα από τα πλέον αντιπροσωπευτικά δείγματα αρχιτεκτονικής της πόλης. Συμβολίζει το θρίαμβο της μεγάλης πολιορκίας της Μάλτας που συντελέστηκε το 1565. Με το πέρασμα των αιώνων, βέβαια, δέχτηκε αρκετές τροποποιήσεις, αφού ταυτόχρονα αποτελούσε και την οικία του εκάστοτε κυβερνήτη. Πανοπλίες ξίφη ασπίδες και λόγχες είναι μερικά μόνο από τα εκθέματα που παρουσιάζουν τεράστιο ενδιαφέρον. Σήμερα, χρησιμοποιείται από τη βουλή των αντιπροσώπων και συγχρόνως στεγάζει το γραφείο του προέδρου της Μάλτας.
  Οικία Ρόκα Πίκολα

  Οικία Ρόκα Πίκολα

  Η ιστορία του ξεκινά περίπου 500 χρόνια πριν όταν οι “Ιωαννίτες” ιππότες μετά την απόκρουση της τούρκικης επίθεσης και πολιορκίας αποφάσισαν να χτίσουν μια αριστοκρατική πόλη αντίστοιχη με τις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις εκείνης της περιόδου. Τα περισσότερα ανάκτορα λοιπόν που ιδρύθηκαν εκείνη την περίοδο στην πόλη της Βαλέτα, ξεχωρίζουν για το κύρος και την αισθητική ομορφιά που σίγουρα ταυτίζεται με μία αναγεννησιακή προσέγγιση. Σήμερα αποτελεί ιδιοκτησία της πασίγνωστης οικογένειας ευγενών de Piros μέσα στους αιώνες όμως έχει αλλάξει αρκετές φορές χέρια.
  Εθνικό Μουσείο Καλών Τεχνών

  Εθνικό Μουσείο Καλών Τεχνών

  Αρχικά χρησιμοποιήθηκε ως ιδιωτική οικία, αλλά στη συνέχεια έγινε τόπος συνεδριάσεων, και διοικητήριο του βρετανικού στόλου. Η μετατροπή του παλατιού σε μουσείο έγινε το 1974 και από τότε σε αυτό φιλοξενείται το μεγαλύτερο μέρος της εθνικής καλλιτεχνικής κληρονομιάς της χώρας. Μεταξύ των εκθεμάτων ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να θαυμάσει γλυπτά και ζωγραφικούς πίνακες που χρονολογούνται από τον 15ο έως τον 20ο αιώνα.
  Φρούριο Saint Elmo

  Φρούριο Saint Elmo

  Έχει μείνει στην ιστορία λόγω της ηρωικής αντίστασης που προέβαλαν οι υπερασπιστές του για έναν ολόκληρο μήνα απέναντι στους Τούρκους. Το γεγονός αυτό γιορτάζεται με αναπαράσταση που προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κατά τη διάρκεια της εθνικής επετείου. Τα τελευταία 50 χρόνια ένα μέρος του οικοδομήματος φιλοξενεί την αστυνομική ακαδημία της Μάλτας και το υπόλοιπο στεγάζει το εθνικό πολεμικό μουσείο. Από το 2008 συγκαταλέγεται στη λίστα των 100 μνημείων που απειλούνται με καταστροφή και κατά καιρούς έχει χρησιμοποιηθεί ως σκηνικό σε ταινίες μεγάλων παραγωγών.

 • Οι τιμές της εκδρομής διαμορφώνονται ανάλογα με το ξενοδοχείο της επιλογής σας.

   Από Αθήνα:

  • Ημερομηνίες: 26 έως 29 Μαίου
  • Ώρες πτήσεων με την εταιρεια Ryanair:
  • Αναχώρηση: 14.25 – 15.15
  • Επιστροφή: 22.35 – 01.20
  • Στα 280€ το άτομο για το ξενοδοχείο 3* ST GEORGE’S PARK
  • Στα 290€ το άτομο για το ξενοδοχείο 3* PRIMERA

  Στις τιμές περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια με τη Ryan Air με απευθείας πτήσεις από την Αθήνα στη Μάλτα μετ' επιστροφής μαζί με τους φόρους αεροδρομίου.
  • 3 διανυκτερεύσεις σε κεντρικό ξενοδοχείο με πρωινό

   Στην τιμή δεν περιλαμβάνονται:

  • Έξτρα αποσκευές 15kg ή 20kg, οι οποίες χρεώνονται επιπλέον ανάλογα με την πολιτική της εταιρείας
  • Ημερήσια ξενάγηση Μάλτας με έμπειρο Έλληνα ξεναγό (με επιβάρυνση περίπου 40-50€ το άτομο ανάλογα με τον αριθμό των εκδρομέων).Όσα περισσότερα άτομα θα κάνουν ξενάγηση τόσο μειώνεται αντίστοιχα η τιμή κατ' άτομο.
  • Οι είσοδοι στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς
  • Οι μεταφορές από το αεροδρόμιο που γίνονται με το τοπικό λεωφορείο και κοστίζουν 5€ ανά διαδρομή κατ' άτομο. Υπάρχει και δυνατότητα για ιδιωτική μεταφορά με μισθωμένο βαν όπου το κόστος ανέρχεται στα 20€ το άτομο ανά διαδρομή. (η τιμή αφορά 2 άτομα ενώ σε περίπτωση που υπάρχουν περισσότερα άτομα, τότε το κόστος της μεταφοράς μειώνεται)

  Σημείωση: Για τις κρατήσεις απαιτείται προκαταβολή 230€ το άτομο για την έκδοση των αεροπορικών εισιτηρίων τα οποία δεν ακυρώνονται και ούτε αλλάζουν ημερομηνίες. Υπάρχει δυνατότητα και για πιο κεντρικά ξενοδοχεία αλλά με έξτρα επιβάρυνση στο πακέτο. Ζητήστε μας πληροφορίες εάν δεν σας ικανοποιεί κάποιο από τα προτεινόμενα ξενοδοχεία.

   

 • Μπορείτε να μας καλέσετε στα τηλέφωνα:
  2410 555689
  - 2310 260986
  - 210 2841001

  ή να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα ενδιαφέροντος

  Όνομα*
  Εισήγαγε το όνομά σου
  Επίθετο*
  Εισήγαγε το επίθετό σου
  Τηλέφωνο*
  Εισήγαγε το τηλέφωνό σου
  E-mail*
  Εισήγαγε ένα έγκυρο e-mail
  Σχόλια / Παρατηρήσεις
  Εισήγαγε το μήνυμά σου για να μπορέσουμε να σε εξυπηρετήσουμε
  Θέλω να επικοινωνήσετε μαζί μου μέσω:
  Invalid Input
  Λάθος εισαγωγή!