Κλήση
Χάρτης
2410 555689 - 2310 260986 - 210 2841001
6949 248499 - 6971 505677
 

Αγίου πνεύματος στο Βελιγράδι και το Νόβισαντ της Σερβίας

από 99€

 • Κατηγορία: Ευρώπη
 • Διάρκεια: 4 ημέρες
 • Περίοδος: Αγίου Πνεύματος
 • 1η ΜΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΜΑΙΟΥ : ΒΟΛΟΣ - ΚΑΤΕΡΙΝΗ - ΛΑΡΙΣΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

  Αναχώρηση στη 01.30 π.μ. από την πύλη του λιμανιού στο Βόλο, στις 02.30 π.μ. από την κεντρική πλατεία της Λάρισας και στις 05.30 π.μ. από την πλατεία Αριστοτέλους. Κατευθυνόμαστε στα σύνορα των Ευζώνων και διασχίζοντας τα Σκόπια, φτάνουμε στα σύνορα της Σερβίας τα ξημερώματα. Διέλευση των συνόρων και άφιξη στη Σερβία. Διασχίζοντας τη Νότια Σερβία φθάνουμε στην πρωτεύουσα, το Βελιγράδι, κατά τις 16.00 μ.μ. το απόγευμα και κατευθυνόμαστε στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση και φαγητό. Το απόγευμα στις 20.00 μ.μ. συγκεντρωνόμαστε και με το λεωφορείο μας ξεκινάμε για το Belgrade by night, ώστε να θαυμάσουμε τα ολόφωτα κτίρια και τις γέφυρες της πόλης, μιας πόλης πληγωμένης στο πέρασμα της ιστορίας που στέκει όμως μέχρι σήμερα περήφανη κι αγέρωχη. Μετά το τέλος της ξενάγησης θα κάνουμε μια στάση στο ιστορικό κέντρο της πόλης, δίπλα στον κεντρικό πεζόδρομο της Κνεζ Μιχάηλοβα όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό ή ποτό. Διανυκτέρευση.

  2η ΜΕΡΑ - ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΜΑΙΟΥ : ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ - ΚΑΣΤΡΟ ΚΑΛΕΜΕΓΚΝΤΑΝ - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ - ΖΕΜΟΥΝ

  Πρωινό στο ξενοδοχείο και στις 09.00 μ.μ. ξεκινάμε την ξεναγησή μας στο Βελιγράδι με το λεωφορείο θαυμάζοντας την πανοραμική θέα και παρακολουθώντας περιφερειακά το Μουσείο Τίτο, αφιερωμένο στον ηγέτη που σημάδεψε την ιστορία της χώρας, το Κοινοβούλιο που μέχρι τη διάλυση της χώρας ήταν το Κοινοβούλιο της Γιουγκοσλαβίας, το Δημαρχείο, το Εθνικό Μουσείο, το Εθνικό Θέατρο, τη νέα πόλη και θα καταλήξουμε στο Kalemegdan, το φρούριο– κάστρο της πόλης, που ξεκίνησε από τους Ρωμαίους και επεκτάθηκε από τους Οθωμανούς. Το κάστρο – φρούριο είναι χτισμένο σε υψόμετρο 125 μέτρων και πανοραμικά θα θαυμάσουμε το δέλτα των ποταμών Δούναβη και Σάββα, τη φυλακή Νεμπόισα, εκεί όπου φυλακίστηκε ο οραματιστής των ενωμένων Βαλκανίων Ρήγας Φερραίος. Θα περπατήσουμε στο κάστρο για να θαυμάσουμε το μνημείο ευγνωμοσύνης προς τη Γαλλία και το μνημείο του Νικητή.

  Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στον Άγ. Σάββα (το μεγαλύτερο χριστιανικό ναό των Βαλκανίων), αφιερωμένο στον πρώτο Άγιο και αρχιεπίσκοπο της Σερβίας, όπου θα έχουμε περίπου 1 ώρα ξενάγηση και λίγο ελεύθερο χρόνο για έναν καφέ.

  Στη συνέχεια επισκεπτόμαστε το Ζέμουν μια περιοχή στο Νέο Βελιγράδι, με παραδοσιακά σπίτια, γραφικά σοκάκια και υπαίθριες αγορές, που δίνουν μια διαφορετική πινελιά στη μεγαλούπολη. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε παρόχθια του ποταμού Σάββα όπου μας περιμένει το καραβάκι για να κάνουμε την κρουαζιέρα στα νερά του Σάββα και του Δούναβη. Ελεύθερος χρόνος για καφέ για όσους δε θέλουν να ακολουθήσουν την κρουαζιέρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

  Προαιρετικά όποιος θέλει μπορεί να επισκεφθεί το μουσείο του Νίκολα Τέσλα ή το ζωολογικό κήπο οποίος είναι από τους μεγαλύτερους στα Βαλκάνια. Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση και εξερεύνηση του ιστορικού κέντρου της πόλης με τα πόδια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Διανυκτέρευση.

  3η ΜΕΡΑ - ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΜΑΙΟΥ : ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΝΟΒΙΣΑΝΤ - ΦΟΥΣΚΑ ΓΚΟΡΑ - ΜΟΝΗ ΚΡΟΥΣΕΝΤΟΛ - ΤΣΙΓΓΑΝΙΚΑ ΒΙΟΛΙΑ

  Πρωινό και αναχώρηση για την περιοχή της Βοϊβοντίνας. Θα επισκεφθούμε τον Εθνικό δρυμό Φρούσκα Γκόρα ένα από τα μεγαλύτερα Εθνικά Πάρκα των Βαλκανίων. Εκεί υπάρχουν δέκα επτά (17) Ορθόδοξα μοναστήρια του αποκαλούμενου «Σερβικού Αγίου Όρους», τα οποία αποτελούν μοναδικά πολιτιστικά και ιστορικά μνημεία του 15ου – 18ου αιώνα. Εμείς θα επισκεφθούμε την ιστορική μονή Κρούσεντολ, η οποία αποτέλεσε την πρώτη έδρα της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αυστροουγγαρία (1707). Στην συνέχεια θα δούμε την πανέμορφη κωμόπολη Σρέμσκι Κάρλοβατς, στην οποία το έτος 1713 μεταφέρθηκε, από τη μονή Κρούσεντολ, η έδρα της μητροπόλεως λόγω της λεηλασίας και του ολοκαυτώματος από τους Οθωμανούς. Το Σρέμσκι Κάρλοβατς ήταν το κέντρο του σερβικού λαού και της Εκκλησίας του στην Αυστροουγγαρία (Πατριαρχικό Μέγαρο, καθεδρικός ναός της πόλεως κ.α.).

  Επόμενος σταθμός η πόλη του Νόβι Σαντ, η «Αθήνα της Σερβίας» όπως την αποκαλούν, η οποία μοιάζει σα να ξέφυγε από παραμύθι και αποπνέει αέρα Αυστροουγγαρίας. Θα δούμε το κάστρο Petrovaradin με ωραία θέα στον ποταμό Δούναβη, την πλατεία Slobodan,τον καθεδρικό ναό, το Δημαρχείο και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στον κεντρικό πεζόδρομο όπου μέχρι σήμερα δεσπόζει το κτίριο στο οποίο στέγαζεται το αλλοτινό Ελληνικό σχολείο.

  Επιστροφή στο Βελιγράδι δείπνο. Το βράδυ προαιρετική έξοδος σε παραδοσιακή ταβέρνα στη Σκανταρλίγια, μια περιοχή που θυμίζει την Πλάκα της Αθήνας και την Μονμάρτη στο Παρίσι. Μια γνωριμία με το νυχτερινό Βελιγράδι υπό τους ήχους τσιγγάνικων βιολιών και σέρβικων τραγουδιών. Εναλλακτικά, μπορείτε να επισκεφθείτε την περιοχή Sava Mala για ποτό σε ένα από τα πολλά μπαρ της περιοχής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

  4η ΜΕΡΑ - ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΜΑΙΟΥ ( ΑΓ. ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ) : ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΝΙΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΚΑΤΕΡΙΝΗ - ΛΑΡΙΣΑ - ΒΟΛΟΣ

  Πρωινό στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση των αποσκευών στο λεωφορείο. Αναχώρηση κατά τις 09.00 π.μ. από το Βελιγράδι με προορισμό το Νις της Σερβίας, την 3η μεγαλύτερη πόλη η οποία αποτελεί και γενέτειρα του Μέγα Κωνσταντίνου. Εκεί θα κάνουμε στάση για 1 ώρα για καφέ και να ξοδέψουμε τα τελευταία δηνάρια τα οποία δεν τα δέχονται οι Ελληνικές τράπεζες. Στη συνέχεια παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής διασχίζοντας τα Σκόπια με ενδιάμεσες στάσεις στο δρόμο για καφέ ή φαγητό. Άφιξη περίπου στις 22.00 μ.μ. στην Θεσσαλονίκη, στις 00.00 π.μ. στη Λάρισα και στη 01.00 π.μ. στο Βόλο.

  Σημείωση : Στην 4μερη εκδρομή ( 2 διανυκτερεύσεις ) με τη βραδινή αναχώρηση από Ελλάδα το by night της πρώτης μέρας του προγράμματος πραγματοποιείται το Σάββατο το βράδυ. Το υπόλοιπο πρόγραμμα παραμένει το ίδιο.
  Οι ώρες αναχώρησης στη συγκεκριμένη εκδρομή είναι την Παρασκευή στις 20.45 από τη Λάρισα, στις 22.30 από τη Θεσσαλονίκη και στις 23.30 από τις Σέρρες ενώ η άφιξη στο Βελιγράδι είναι περίπου στις 10 το πρωί του Σαββάτου.

   

 • Η οδική εκδρομή στο Βελιγράδι αποτελεί μια σπάνια εμπειρία για τους λάτρεις των Βαλκανικών χωρών. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν το κάστρο του Kalemegdan, τη μεγαλύτερη ορθόδοξη Εκκλησία των Βαλκανίων, τον Άγιο Σάββα καθώς και να περιπλανηθούν στα πέτρινα σοκάκια στην περιοχή της Σκαντάρλια για να ακούσουν τα τοπικά παραδοσιακά τσιγγάνικα βιολιά. Φυσικά, μια επίσκεψη και στο γραφικό Νόβισαντ αποτελεί το κερασάκι της εκδρομής.

  Γενικές πληροφορίες για την Σερβία: To νόμισμά τους είναι το δηνάριο και η επίσημη ισοτιμία είναι 1€ = 122 σέρβικα δηνάρια. Η τοπική ώρα είναι 1 ώρα πίσω από την Ελλάδα οπότε γυρίζουμε τα ρολόγια μας πίσω γιατί όλα τα ραντεβού μας θα γίνονται με βάση την τοπική ώρα. Οι χρεώσεις σε όλες τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας είναι πάρα πολύ ακριβές! Καλό είναι να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές όπως το viber που σας δίνουν τη δυνατότητα να μιλάτε δωρεάν!

  Φρούριο Kalemegdan

  Φρούριο Kalemegdan

  Είναι ένα οχυρό και πάρκο που βρίσκεται στην περιοχή Stari Grad κοντά στο κέντρο της πόλης. Στέκεται στην κορυφή του λόφου σε ύψος 125.5 μέτρων. Είναι η καρδιά και το παλιότερο σημείο της πόλης του Βελιγραδίου, αφού για αιώνες, ο πληθυσμός της πόλης ζούσε εντός των τειχών του οχυρού, κάτι που το κάνει να είναι απόλυτα συνυφασμένο με την ιστορία της πόλης.
  Κοινοβούλιο

  Κοινοβούλιο

  Το παρόν κτίριο του κοινοβουλίου της Σερβίας βρίσκεται στο κέντρο της πόλης μπροστά από το πάρκο Pioneer's στην πλατεία Nikola Pašić. Περισσότερα από 100 γραφεία και τέσσερις αίθουσες επιτροπών βρίσκονται στο κτίριο ενώ στον πρώτο όροφο στεγάζεται και μια βιβλιοθήκη 165 τετραγωνικών μέτρων με 60.000 βιβλία. Στη διάσημη ταινία "The Day the Earth Stood Still", το Κοινοβούλιο απεικονίζεται να φλέγεται.
  Ναός Αγίου Σάββα

  Ναός Αγίου Σάββα

  Ένα μέρος με εξαιρετικό ενδιαφέρον για εμάς τους Έλληνες, καθώς είναι ο μεγαλύτερος Ορθόδοξος ναός στον κόσμο. Είναι αφιερωμένος στον Άγιο Σάββα, ιδρυτή της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και σημαντικό πρόσωπο της χώρας κατά τη μεσαιωνική εποχή. Η κατασκευή του ναού έγινε αποκλειστικά με προσφορές, ενώ, εικάζεται ότι χτίστηκε στο σημείο που θάφτηκε ο Άγιος Σάββας.
  Παλιό παλάτι

  Παλιό παλάτι

  Ήταν το βασιλικό παλάτι της δυναστείας Obrenović της Σερβίας, ενώ σήμερα στεγάζει το Δημαρχείο της πόλης. Το εσωτερικό του παλατιού ήταν εξαιρετικά εντυπωσιακό, όμως έπαθε σημαντικές ζημιές κατά την διάρκεια των δύο Παγκοσμίων Πολέμων. Μετά τη λήξη των ανακατασκευών η αρχιτεκτονική του κτιρίου άλλαξε δραστικά. Όμως, μια επίσκεψη στο εσωτερικό του θα είναι μια ευχάριστη επιλογή κατά τη διαμονή σας στην πόλη.

 • Η τιμή της 4μερης εκδρομής (2 διανυκτερεύσεις) με βραδινή αναχώρηση από Θεσσαλονίκη διαμορφώνεται ως εξής :

  • στα 125€ το άτομο με πρωινό στο κεντρικό ξενοδοχείο Holiday Inn Express city (2 χλμ από τον κεντρικό πεζόδρομο της Knez Mihaylova)

   Η τιμή της 4μερης εκδρομής (3 διανυκτερεύσεις) με πρωινή αναχώρηση από Θεσσαλονίκη διαμορφώνεται ανάλογα με το ξενοδοχείο της επιλογής σας ως εξής :

  • στα 145€ το άτομο με πρωινό στο κεντρικό ξενοδοχείο Rex 3* (στα 200 μ. από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό)
  • στα 155€ το άτομο με πρωινό στο κεντρικό ξενοδοχείο Holiday Inn Express city (2 χλμ από τον κεντρικό πεζόδρομο της Knez Mihaylova)

   

  • Σημειώσεις - παρατηρήσεις :

   * Επιβάρυνση μονόκλινου για το σύνολο της εκδρομής: 40% στις παραπάνω τιμές της εκδρομής

            * Έκπτωση παιδιών κάτω των 12 ετών: 30% από τις παραπάνω τιμές της εκδρομής με την προυπόθεση ότι το παιδί συνοδεύονται από δύο ενήλικες στο ίδιο δωμάτιο

            * Επιβάρυνση για αναχώρηση από Κατερίνη, Λάρισα ή Βόλο: 10€ το άτομο για το σύνολο της εκδρομής

  Στις παραπάνω τιμές περιλαμβάνονται:
  • Μεταφορά με σύγχρονα λεωφορεία από Λάρισα, Κατερίνη, Θεσσαλονίκη ή Σέρρες στο Βελιγράδι μετ' επιστροφής
  • 2 ή 3 διανυκτερεύσεις με πρωινό ή ημιδιατροφή στο ξενοδοχείο της επιλογής σας
  • Ξεναγήσεις- περιηγήσεις του προγράμματος με τοπικό Ελληνόφωνο ξεναγό
  • Έμπειρο αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας καθ 'όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και επαγγελματικής ευθύνης
  Δεν περιλαμβάνονται:

  Είσοδοι μουσείων, δημοτικός φόρος ξενοδοχείου (1,5€ το άτομο για κάθε διανυκτεύρευση) και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

  Προαιρετικές εκδρομές - δραστηριότητες:
  • Η προαιρετική κρουαζιέρα στο Δούναβη με το Σάββα ποταμό κοστίζει 12€ το άτομο
  • Ημερήσια εκδρομή στο Νόβισαντ, στη Φούσκα Γκόρα και τη μονή Κρούσεντολ κοστίζει 15€ το άτομο
  • Γεύμα με ποτό σε τοπικό εστιατόριο στη Σκαντάρλιγια με τα τσιγγάνικα βιολιά στα 25€ το άτομο

  Διαδικασία κράτησης - Πολιτική ακύρωσης:

  • Για να κρατήσετε θέσεις πρέπει να μας ενημερώσετε για το ξενοδοχείο της επιλογής σας και την πόλη αναχώρησης.
  • Στη συνέχεια πρέπει να μας στείλετε τα ονοματεπώνυμά σας, τους αριθμούς ταυτοτήτων και τις ημερομηνίες γέννησης.
  • Επιπλέον, για να κατοχυρώσετε την κρατησή σας θα πρέπει να περάσετε από τα γραφεία μας σε Λάρισα ή Θεσσαλονίκη για να δώσετε μια προκαταβολή απο 50€ το άτομο.
   Εναλλακτικά μπορείτε να καταθέσετε την προκαταβολή των 50€ το άτομο σε τραπεζικό λογαριασμό του γραφείου (τους οποίους θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας).
  • Σε περίπτωση που ακυρώσετε την εκδρομή μέχρι 5 μέρες πριν την αναχώρηση, τότε σας επιστρέφουμε την προκαταβολή ενώ για ακύρωση τις τελευταίες 4 μέρες χρεώνεστε ακυρωτικά 50€ το άτομο, δηλαδή το ποσό της προκαταβολής το οποίο έχετε ήδη πληρώσει.
 • Μπορείτε να μας καλέσετε στα τηλέφωνα:
  2410 555689
  - 2310 260986
  - 210 2841001

  ή να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα ενδιαφέροντος

  Όνομα*
  Εισήγαγε το όνομά σου
  Επίθετο*
  Εισήγαγε το επίθετό σου
  Τηλέφωνο*
  Εισήγαγε το τηλέφωνό σου
  E-mail*
  Εισήγαγε ένα έγκυρο e-mail
  Σχόλια / Παρατηρήσεις
  Εισήγαγε το μήνυμά σου για να μπορέσουμε να σε εξυπηρετήσουμε
  Θέλω να επικοινωνήσετε μαζί μου μέσω:
  Invalid Input
  Λάθος εισαγωγή!