Κλήση
Χάρτης
2410 555689 - 231 2318880 - 210 2841001
6980 702456 - 6971 505677
 

5ήμερη οδική εκδρομή στις Δαλματικές Ακτές για την 28η Οκτωβρίου

από 265€

 • Κατηγορία: Ευρώπη
 • Διάρκεια: 5 ημέρες
 • Περίοδος: 28η Οκτωβρίου
 • 1η μέρα, ΛΑΡΙΣΑ – ΚΡΥΣΤΑΛΟΠΗΓΗ – ΚΟΡΥΤΣΑ - ΜΠΟΥΤΒΑ:

  Συγκέντρωση και αναχώρηση στις 07:00 π.μ. από την κεντρική πλατεία της Λάρισας και συνεχίζουμε για το συνοριακό φυλάκιο της Κρυσταλλοπηγής. Μετά τον αστυνομικό έλεγχο, φτάνουμε στην Αλβανία. Στο δρόμο θα κάνουμε ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό και θα δούμε περνώντας της πόλεις Κορυτσά, Πόγραδετς, Ελμπασάν, Τίρανα, Λέζα και Σκόρδα. Περνώντας τα σύνορα, η πρώτη πόλη του Μαυροβουνίου που θα συναντήσουμε στο δρόμο μας είναι το Μπαρ, το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Κατά τη διάρκεια της παραθαλάσσιας διαδρομής που θα ακολουθήσουμε, θα έχουμε την δυνατότητα να θαυμάσουμε το όμορφο νησάκι του Αγίου Στεφάνου.

  Συνεχίζουμε για τη Μπούτβα την παλαιότερη πόλη των ακτών του Μαυροβουνίου που αναφέρεται και στις τραγωδίες του μεγάλου Έλληνα λυρικού Σοφοκλή. Η ονομασία προέρχεται από την αρχαία Ελληνική λέξη Βους (βόδι) και σύμφωνα με την μυθολογία ιδρύθηκε από τον Κάδμο, τον πρώτο Βασιλιά της Θήβας. Λέγεται πως η περιοχή ανακαλύφθηκε από κάποιον Έλληνα ναυτικό που ονομαζόταν Βoutoua. Αργότερα τις ακτές του Μαυροβουνίου κατέλαβαν οι Βενετοί, την επιρροή των οποίων βλέπουμε και στην αρχιτεκτονική των κτιρίων της παλίας πόλης.

  Στη παλιά πόλη της Μπόυτβα, όπου κυριαρχεί η βενετσιάνικη αρχιτεκτονική, θα θαυμάσουμε τις εκκλησίες του Αγίου Ιωάννη, της Αγίας Μαρίας της Πούντα και της Αγίας Τριάδας, θα δούμε το φρούριο Σιταντέλ που χρονολογείται από τον 5ο-6ο αιώνα. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας τακτοποίηση. Δείπνο και στη συνέχεια μπορούμε να απολαύσουμε μια νυχτερινή βόλτα στη παλιά πόλη της Μπούτβα. Διανυκτέρευση.

  2η μέρα: ΜΠΟΥΤΒΑ – ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ (ξενάγηση πόλης)

  Πρωινό και αναχώρηση για το μαργαριτάρι της Αδριατικής, όπως το αποκαλούν το ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ και φτάνοντας αμέσως ξεκινάμε την ξενάγηση σε μια από τις ομορφότερες πόλεις της Μεσογείου, προστατευόμενη από την UNESCO. Στην πόλη με την ονομασία ‘Ραγκούσα’ θα δούμε τα ανάκτορα του Σπόνζα του 16ο αιώνα, το παλάτι των Ρέκτορς, τον καθεδρικό ναό και την εκκλησία του προστάτη της πόλης του Αγίου Βλάσιου, το Φραγκισκανό μοναστήρι και το παλαιότερο φαρμακείο της Ευρώπης.

  Θα μπούμε από την πύλη Πιλ και θα βγούμε από την πύλη Πλος ή και αντίστροφα, όπου θα δούμε επίσης τη μικρή και την μεγάλη κρήνη του Ονουφρίου καθώς και τα φρούρια Μινσέτα, Μποκάρ, Σεντ ιβάν, Ρεβελίν και Λοβριτζενακ και θα προσκυνήσουμε στην Ορθόδοξη Σέρβικη εκκλησία. Η παλιά πόλη είναι περιτριγυρισμένη από τείχη του 10ου αιώνα. Χρόνος ελεύθερος στο κέντρο της πόλης και προαιρετικά προγράμματα (κρουαζιέρα στο νησί Λόκρουμ και Τελεφερίκ). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας σο Ντουμπρόβνικ. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

  3 ημέρα: ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ– ΜΟΣΤΑΡ - ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ

  Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το Μόσταρ. Το όνομα της πόλης οφείλεται στο κεντρικό αξιοθέατο της πόλης τη γέφυρα Στάρι Μοστ (παλαιά γέφυρα) και τους πύργους στις ακτές της που ονομάζονται (mostari, φύλακες της γέφυρας). Το Μόσταρ, μια πόλη μαρτυρική ανά τους αιώνες είναι η βασίλισσα του Νερέτβα γιατί είναι χτισμένη στις όχθες του ομώνυμου ποταμού. Η γέφυρα είχε χτιστεί επί οθωμανικής κυριαρχίας με διάρκεια κατασκεύεις 9 χρόνια από το 1557 μέχρι 1566 με εντολή του Σουλτάνου Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή.

  Έχει 30 μέτρα μάκρος και είναι 20 μέτρα πάνω από τον ποταμό Νερέτβα. Καταστράφηκε κατά τον πόλεμο της Βοσνίας από Κροάτες και ξαναχτίστηκε με βάση το αρχικό σχέδιο το 2004. Από το 2005 η γέφυρα αποτελεί Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Αφού περιηγηθούμε στην πόλη θα επιστρέψουμε στο Ντουμπρόβνικ στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

  4η ημέρα: ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ - ΚΟΤΟΡ – ΜΠΟΥΝΤΒΑ - ΤΙΡΑΝΑ

  Μετά το πρωινό μας αφήνουμε το Ντουμπρόβνικ και αναχωρούμε για το Μαυροβούνιο το «Μόντε Κάρλο των Βαλκάνιων». Πρώτος μας σταθμός μας θα είναι η πόλη Κότορ κτισμένη στους πρόποδες του απόκρημνου ορεινού όγκου Λόβτσεν (1,479μ.) στο νότιο άκρο του ομώνυμου όρμου στις ακτές της Αδριατικής. Ο περιώνυμος θαλάσσιος κόλπος είναι ελικοειδής και μοιάζει με φιόρδ συνθέτοντας ένα θαυμάσιο φυσικό λιμάνι, αποτελούμενο από 4 όρμους που συνδέονται με στενούς πορθμούς.

  Θα επισκεφτούμε την παλαιά πόλη η οποία προστατεύεται από την UNESCO από το 1979, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε πολλές εκκλησίες και μοναστήρια. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Τρύφωνος και οι Ναοί του Αγίου Νικολάου, του Ταξιάρχη Μιχαήλ και του Αγίου Λουκά. Αγέρωχο και επιβλητικό στέκει το φρούριο του Αγίου Ιωάννου, που αν θέλεις να το κατακτήσεις πρέπει να ανέβεις με υπομονή τα 1200 σκαλοπάτια του. Ελεύθερος χρόνος και στη συνέχεια αναχώρηση. Διέλευση συνόρων Μαυροβουνίου – Αλβανίας και φτάνουμε το βράδυ στα Τίρανα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

  5η ημέρα: ΤΙΡΑΝΑ - ΛΑΡΙΣΑ

  Πρωινό και θα περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης με τον μοναδικό ορθόδοξο ναό της Αναστάσεως έναν από τους μεγαλύτερους και πιο εντυπωσιακούς ορθόδοξους ναούς στα Βαλκάνια, το κτίριο του Κοινοβουλίου, το αρχαιότερο τζαμί της Αλβανίας, την εντυπωσιακή κεντρική πλατεία με το έφιππο άγαλμα του Γεώργιου Καστριώτη εθνικού ήρωα της Αλβανίας, το προεδρικό μέγαρο και το κτίριο του πανεπιστημίου.

  Στη συνέχεια θα γνωρίσουμε τις όχθες της λίμνης Οχρίδας με τα πεντακάθαρα νερά και την πλούσια πανίδα. Συνεχίζουμε μέσω Πόγραδετς προς τα σύνορα της Κρυσταλλοπηγής για να επιστρέψουμε το βράδυ στην πόλη μας.

 • Oι υπέροχες αυτές περιοχές τα τελευταία χρόνια προσελκύουν πλήθος επισκεπτών από ολόκληρο τον κόσμο και έχουν αναπτύξει ιδιαίτερα τις τουριστικές τους υποδομές. Χαρακτηρισμένες και προστατευμένες από την Unescο είναι βέβαιο ότι θα σας ενθουσιάσουν.

  Ντουμπρόβνικ

  Ντουμπρόβνικ

  Το αποκαλούν «το μαργαριτάρι της Μεσογείου». Ο Τζορτζ Μπέρναρντ Σω ανήκε στους πρώτους που το λάτρεψαν: «αν αναζητάτε τον παράδεισο πάνω στη γη, ελάτε στο Ντουμπρόβνικ», ανέφερε χαρακτηριστικά. Οι δαντελωτές ακτές της Αδριατικής, τα 1,185 νησάκια που δημιουργούν ένα μοναδικό σύμπλεγμα, τα γαλαζοπράσινα νερά και τα κουκλίστικα σπιτάκια συνθέτουν την εικόνα ενός πραγματικού επίγειου παραδείσου.

 • ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ΄ΑΤΟΜΟ: 265€ (ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ) - 340€ (ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ)
  Ημερομηνίες εκδρομής: 25-29 Οκτωβρίου 2017

  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
  1. Μεταφορά με υπερυψωμένο κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας
  2. 4 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία
  3. Ημιδιατροφή (4 πρωινά και 4 βραδινά στο εστιατόριο του ξενοδοχείου)
  4. Τις ξεναγήσεις-περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα
  5. Έμπειρο Αρχηγό – ξεναγό του γραφείου μας
  Σημειώσεις προγράμματος:
  • Ο αρχηγός της εκδρομής έχει το δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες, χωρίς όμως να παραλείψει τίποτα από αυτό
  • Για να ταξιδέψετε θα πρέπει να έχετε ταυτότητα νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες ή διαβατήριο νέου τύπου που να έχει εκδοθεί από την αστυνομία
 • Μπορείτε να μας καλέσετε στα τηλέφωνα:
  2410 555689
  - 231 2318880
  - 210 2841001

  ή να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα ενδιαφέροντος

  Όνομα*
  Εισήγαγε το όνομά σου
  Επίθετο*
  Εισήγαγε το επίθετό σου
  Τηλέφωνο*
  Εισήγαγε το τηλέφωνό σου
  E-mail*
  Εισήγαγε ένα έγκυρο e-mail
  Σχόλια / Παρατηρήσεις
  Εισήγαγε το μήνυμά σου για να μπορέσουμε να σε εξυπηρετήσουμε
  Θέλω να επικοινωνήσετε μαζί μου μέσω:
  Invalid Input
  Λάθος εισαγωγή!