Κλήση
Χάρτης
2410 555689 - 231 2318880 - 210 2841001
6980 702456 - 6971 505677
 

28η Οκτωβρίου στο Βελιγράδι

από 95€

 • Κατηγορία: Ευρώπη
 • Διάρκεια: 4-5 ημέρες
 • Περίοδος: 28η Οκτωβρίου
 • 1η-2η ΗΜΕΡΑ: ΒΟΛΟΣ - ΛΑΡΙΣΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΣΕΡΡΕΣ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

  Αναχώρηση την Τετάρτη ή την Πέμπτη στις 20.30 από την πύλη του λιμανιού στο Βόλο, στις 21.30 από την κεντρική πλατεία της Λάρισας και στις 23.45 από το ΚΤΕΛ Μακεδονία. Περνώντας περιφερειακά από τα Σκόπια, φτάνουμε στα σύνορα της Σερβίας. Διέλευση των συνόρων και εισερχόμαστε στην Παλαιά Σερβία. Άφιξη στην πρωτεύουσα, το Βελιγράδι νωρίς το πρωί.

  Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε παραλιακά του ποταμού Σάββα όπου μας περιμένει το καραβάκι για να κάνουμε την κρουαζιέρα στα νέρα του Σάββα και του Δούναβη. Ελεύθερος χρόνος για καφέ ή φαγητό. Κατά τις 14.00 κατευθυνόμαστε στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος για ξεκούραση. Πριν την βραδινή έξοδο, θα έχουμε το Belgrade by night, όπου μέσα από το λεωφορείο θα θαυμάσουμε τα ολόφωτα κτίρια και τις γέφυρες της πόλης, μιας πόλης πληγωμένης στο πέρασμα της ιστορίας που στέκει όμως μέχρι σήμερα περήφανη κι αγέρωχη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Διανυκτέρευση.

  3η ΗΜΕΡΑ: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΚΑΣΤΡΟ ΚΑΛΕΜΕΓΚΝΤΑΝ

  Πρωινό & ξεκινάμε την πανοραμική ξενάγηση του Βελιγραδίου. Θα δούμε το Μουσείο Τίτο, αφιερω-μένο στον ηγέτη που σημάδεψε την ιστορία της χώρας, τον Άγ. Σάββα (μεγαλύτερος χριστιανικός ναός των Βαλκανίων), αφιερωμένος στον πρώτο Άγιο και αρχιεπίσκοπο της Σερβίας, το Κοινοβούλιο, που μέχρι τη διάλυση της χώρας ήταν το Κοινοβούλιο της Γιουγκοσλαβίας, το Δημαρχείο, το Εθνικό Μουσείο, το Εθνικό Θέατρο, τη νέα πόλη και θα καταλήξουμε στο Kalemegdan, το φρούριο– κάστρο της πόλης, που ξεκίνησε από τους Ρωμαίους και επεκτάθηκε από τους Οθωμανούς, χτισμένο σε υψόμετρο 125 μέτρων και πανοραμικά θα θαυμάσουμε το δέλτα των ποταμών Δούναβη και Σάβα, τη φυλακή Νεμπόισα, εκεί όπου φυλακίστηκε ο οραματιστής των ενωμένων Βαλκανίων Ρήγας Φερραίος.

  Θα περπατήσουμε στο κάστρο για να θαυμάσουμε το μνημείο ευγνωμοσύνης προς τη Γαλλία και το μνημείο του Νικητή. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τον μεγάλο πεζόδρομο της οδού Κνεζ Μιχαήλοβα, με πάμπολλα καταστήματα για φθηνές αλλά ποιοτικές αγορές. Στη συνέχεια επισκεπτόμαστε το Ζέμουν μια περιοχή στο Νέο Βελιγράδι, με παραδοσιακά σπίτια, γραφικά σοκάκια και υπαίθριες αγορές, που δίνει μια διαφορετική πινελιά στη μεγαλούπολη.

  Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ προαιρετική έξοδος σε παραδοσιακή ταβέρνα στη Σκανταρλίγια, μια περιοχή που θυμίζει την Πλάκα της Αθήνας και την Μονμάρτη στο Παρίσι. Μια γνωριμία με το νυχτερινό Βελιγράδι υπό τους ήχους τσιγγάνικων βιολιών και σέρβικων τραγουδιών. Εναλλακτικά, μια κρουαζιέρα με φαγητό ή ποτό και μουσική στον Δούναβη θα ήταν ιδανική για μια όμορφη βραδιά.

  4η ΗΜΕΡΑ: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΝΟΒΙΣΑΝΤ (προαιρετική εκδρομή)

  Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε για την πόλη του Νόβισαντ, πρωτεύουσα της Βοϊβοντίνα. Μέσα από μια υπέροχη διαδρομή, φτάνουμε στην πόλη, η οποία μοιάζει σα να ξέφυγε από παραμύθι και αποπνέει αέρα Αυστροουγγαρίας. Θα δούμε το κάστρο Petrovaradin, με ωραία θέα στον ποταμό Δούναβη, την πλατεία Slobodan,τον καθεδρικό ναό, το Δημαρχείο και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στον κεντρικό πεζόδρομο όπου μέχρι σήμερα δεσπόζει το κτίριο, όπου στέγαζε το αλλοτινό Ελληνικό σχολείο.

  Νωρίς το απόγευμα επιστροφή στο Βελιγράδι και το βράδυ σας προτείνουμε να απολαύσετε το τοπικό κρασί ή τη Σέρβικη μπύρα με συνοδεία τοπικών γεύσεων,στην πιο παλιά ταβέρνα της πόλης σήμα κατατεθέν της Σέρβικης πρωτεύουσας.

  5η ΗΜΕΡΑ: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΛΑΡΙΣΑ

  Πρωινό στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση των αποσκευών στο λεωφορείο. Αναχώρηση για Ελλάδα μέσω Νίς και Σκοπίων με ενδιάμεσες στάσεις στο δρόμο για καφέ ή φαγητό. Άφιξη περίπου στις 22.00 στην Θεσσαλονίκη και στις 24.00 στη Λάρισα.

  Σημείωση : Το πρόγραμμα της 4μερης εκδρομής με τις 2 νύχτες προσαρμόζεται ανάλογα χωρίς να παραλείψουμε κάποιο ουσιαστικό μέρος της ξενάγησης.
 • Η οδική εκδρομή στο Βελιγράδι αποτελεί μια σπάνια εμπειρία για τους λάτρεις των Βαλκανικών χωρών. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν το κάστρο του Kalemegdan, τη μεγαλύτερη ορθόδοξη Εκκλησία των Βαλκανίων, τον Άγιο Σάββα καθώς και να περιπλανηθούν στα πέτρινα σοκάκια στην περιοχή της Σκαντάρλια για να ακούσουν τα τοπικά παραδοσιακά τσιγγάνικα βιολιά. Φυσικά, μια επίσκεψη και στο γραφικό Νόβισαντ αποτελεί το κερασάκι της εκδρομής.

  Γενικές πληροφορίες για την Σερβία: To νόμισμά τους είναι το δηνάριο και η επίσημη ισοτιμία είναι 1€ = 122 σέρβικα δηνάρια. Η τοπική ώρα είναι 1 ώρα πίσω από την Ελλάδα οπότε γυρίζουμε τα ρολόγια μας πίσω γιατί όλα τα ραντεβού μας θα γίνονται με βάση την τοπική ώρα. Οι χρεώσεις σε όλες τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας είναι πάρα πολύ ακριβές! Καλό είναι να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές όπως το viber που σας δίνουν τη δυνατότητα να μιλάτε δωρεάν!

  Φρούριο Kalemegdan

  Φρούριο Kalemegdan

  Είναι ένα οχυρό και πάρκο που βρίσκεται στην περιοχή Stari Grad κοντά στο κέντρο της πόλης. Στέκεται στην κορυφή του λόφου σε ύψος 125.5 μέτρων. Είναι η καρδιά και το παλιότερο σημείο της πόλης του Βελιγραδίου, αφού για αιώνες, ο πληθυσμός της πόλης ζούσε εντός των τειχών του οχυρού, κάτι που το κάνει να είναι απόλυτα συνυφασμένο με την ιστορία της πόλης.
  Κοινοβούλιο

  Κοινοβούλιο

  Το παρόν κτίριο του κοινοβουλίου της Σερβίας βρίσκεται στο κέντρο της πόλης μπροστά από το πάρκο Pioneer's στην πλατεία Nikola Pašić. Περισσότερα από 100 γραφεία και τέσσερις αίθουσες επιτροπών βρίσκονται στο κτίριο ενώ στον πρώτο όροφο στεγάζεται και μια βιβλιοθήκη 165 τετραγωνικών μέτρων με 60.000 βιβλία. Στη διάσημη ταινία "The Day the Earth Stood Still", το Κοινοβούλιο απεικονίζεται να φλέγεται.
  Ναός Αγίου Σάββα

  Ναός Αγίου Σάββα

  Ένα μέρος με εξαιρετικό ενδιαφέρον για εμάς τους Έλληνες, καθώς είναι ο μεγαλύτερος Ορθόδοξος ναός στον κόσμο. Είναι αφιερωμένος στον Άγιο Σάββα, ιδρυτή της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και σημαντικό πρόσωπο της χώρας κατά τη μεσαιωνική εποχή. Η κατασκευή του ναού έγινε αποκλειστικά με προσφορές, ενώ, εικάζεται ότι χτίστηκε στο σημείο που θάφτηκε ο Άγιος Σάββας.
  Παλιό παλάτι

  Παλιό παλάτι

  Ήταν το βασιλικό παλάτι της δυναστείας Obrenović της Σερβίας, ενώ σήμερα στεγάζει το Δημαρχείο της πόλης. Το εσωτερικό του παλατιού ήταν εξαιρετικά εντυπωσιακό, όμως έπαθε σημαντικές ζημιές κατά την διάρκεια των δύο Παγκοσμίων Πολέμων. Μετά τη λήξη των ανακατασκευών η αρχιτεκτονική του κτιρίου άλλαξε δραστικά. Όμως, μια επίσκεψη στο εσωτερικό του θα είναι μια ευχάριστη επιλογή κατά τη διαμονή σας στην πόλη.

 • To γραφείο μας διοργανώνει 2 οδικές εκδρομές για την περίοδο της 28ης Οκτωβρίου με αναχωρήσεις λεωφορείων από Βόλο, Λάρισα, Κατερίνη, Σέρρες και Θεσσαλονίκη.

  Πιο συγκεκριμένα οι ημερομηνίες των εκδρομών είναι οι εξής:
  • 4μερη εκδρομή με 2 διανυκτερεύσεις για 26-29 Οκτωβρίου (βραδινή αναχώρηση την Πέμπτη)
  • 5μερη εκδρομή με 3 διανυκτερεύσεις για 25-29 Οκτωβρίου (βραδινή αναχώρηση την Τετάρτη)
  Τιμή 4μερης εκδρομής (2 διανυκτερεύσεις) κατ' άτομο ανάλογα με το ξενοδοχείο:
  • 115€ το άτομο με πρωινό στο ανακαινισμένο ξενοδοχείο Holiday Inn Express city (4*)
  • Διαφορά μονόκλινου: + 50€ για το Holiday Inn (το ποσό αφορά επιβάρυνση για το σύνολο της εκδρομής)
  Τιμή 5μερης εκδρομής (3 διανυκτερεύσεις) κατ' άτομο ανάλογα με το ξενοδοχείο:
  • 145€ το άτομο με πρωινό στο ανακαινισμένο ξενοδοχείο Holiday Inn Express city (4*)
  • Διαφορά μονόκλινου: + 75€ για το Holiday Inn
( το ποσο αφορα επιβάρυνση για το σύνολο της εκδρομής )

  Σημείωση: Οι παραπάνω τιμές αφορούν τους εκδρομείς που αναχωρούν από Θεσσαλονίκη ενώ η αναχώρηση από το Βόλο, τη Λάρισα, την Κατερίνη ή τις Σέρρες έχει επιβάρυνση 15€ κατ' άτομο στο σύνολο της εκδρομής

  Στην τιμή περιλαμβάνονται:
  • Μεταφορά με υπερυψωμένο κλιματιζόμενο λεωφορείο από Βόλο, Λάρισα, Κατερίνη, Θεσσαλονίκη και Σέρρες μετ' επιστροφής
  • 2 ή 3 διανυκτερεύσεις με πρωινό στο ξενοδοχείο Holiday Inn Express city με πρωινό
  • Περιηγήσεις – ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδρομής
  • Έμπειρο αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας καθ 'όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και επαγγελματικής ευθύνης
  Δεν περιλαμβάνονται:

  Είσοδοι μουσείων, δημοτικός φόρος ξενοδοχείου ( 1,3€ το άτομο ) και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

  Προαιρετικές εκδρομές - δραστηριότητες:
  • Στην 4μερη εκδρομή πραγματοποιείται επίσης η προαιρετική εκδρομή στο Νόβισαντ, η οποία κοστίζει 15€ το άτομο, με μικρή τροποποίηση του προγράμματος
  • Η προαιρετική κρουαζιέρα στο Δούναβη με το Σάββα ποταμό κοστίζει 15€ το άτομο μαζί με 1 ποτήρι κρασί ή 1 μπύρα
- Το Σάββατο το βράδυ σας προτείνουμε βραδινή έξοδο στα τσιγγάνικα βιολιά σε τοπική παραδοσιακή ταβέρνα με ζωντανή μουσική και κόστος στα 15-20€ το άτομο (φαγητό μαζί με κρασί υπό τον ήχο των τσιγγάνικων βιολιών)
  • Για να κρατήσετε θέσεις πρέπει να μας στείλετε τα ονοματεπώνυμά σας, το ξενοδοχείο που θα επιλέξετε και τη διάρκεια της εκδρομής που σας ενδιαφέρει. Στη συνέχεια θα πρέπει να μας καταθέσετε μια προκαταβολή από 50€ το άτομο σε τραπεζικό λογαριασμό του γραφείου (τους οποίους θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας).

  Σημείωση: Σε περίπτωση που ακυρώσετε την εκδρομή μέχρι 7 μέρες πριν την αναχώρηση, τότε σας επιστρέφουμε την προκαταβολή ενώ για ακύρωση τις τελευταίες 7 μέρες χρεώνεστε ακυρωτικά 50€ το άτομο, δηλαδή το ποσό της προκαταβολής το οποίο έχετε ήδη πληρώσει.

 • Μπορείτε να μας καλέσετε στα τηλέφωνα:
  2410 555689
  - 231 2318880
  - 210 2841001

  ή να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα ενδιαφέροντος

  Όνομα*
  Εισήγαγε το όνομά σου
  Επίθετο*
  Εισήγαγε το επίθετό σου
  Τηλέφωνο*
  Εισήγαγε το τηλέφωνό σου
  E-mail*
  Εισήγαγε ένα έγκυρο e-mail
  Σχόλια / Παρατηρήσεις
  Εισήγαγε το μήνυμά σου για να μπορέσουμε να σε εξυπηρετήσουμε
  Θέλω να επικοινωνήσετε μαζί μου μέσω:
  Invalid Input
  Λάθος εισαγωγή!