Κλήση
Χάρτης
2410 555689 - 2310 260986 - 210 2841001
6949 248499 - 6971 505677
 

Πάσχα στην Κέρκυρα

από 170€

 • Κατηγορία: Ελλάδα
 • Διάρκεια: 4 ημέρες
 • Περίοδος: Πάσχα
 • ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6/4

  Αvαχώρηση στις 05.00 από Καμάρα. Φθάνουμε Ηγουμενίτσα και ακολούθως μεταβαίνουμε στο πλοίο για Κέρκυρα. Άφιξη στην Κέρκυρα και μεταφορά για το μαγευτικό Κανόνι, απ’ όπου ο επισκέπτης μπορεί να αγναντέψει ή να επισκεφθεί το μοναδικό Ποντικονήσι και το Μοναστήρι της Παναγίας των Βλαχερνών.

  Το Ποντικονήσι, είναι ένας καταπράσινος και δενδροφυτεμένος βράχος, ο οποίος βρίσκεται στην είσοδο της λιμνοθάλασσας του Χαλικιόπουλου. (Ο βράχος είναι φυσικό μουσείο και απαγορεύεται κάθε επίσκεψη, ώστε να μην καταστραφεί από τα ποδοπατήματα των επισκεπτών. Κατά τα χρόνια της βασιλείας του Όθωνα, στο Ποντικονήσι χτίστηκε μοναστήρι με εκκλησία αφιερωμένη εις τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος, το οποίο γιορτάζει στις 6 Αυγούστου, ανήμερα της γιορτής. Μόνο αυτή την ημέρα επιτρέπεται η επίσκεψη στο νησί για προσκύνημα, διαφορετικά κατά τις άλλες ημέρες επιτρέπεται μόνον η στιγμιαία επίσκεψη και η άμεση αναχώρηση από το βράχο, και μάλιστα μόνο σε ορισμένα σημεία του, κάτω από την επίβλεψη υπευθύνων φυλάκων.)

  Στη συνέχεια επίσκεψη στο Φλωρεντιανού ρυθμού «Αχίλλειον», ένα παλάτι χτισμένο από την αυτοκράτειρα της Αυστρίας Ελισάβετ. (Το Αχίλλειο είναι μία από τις γνωστότερες βασιλικές επαύλεις της Ευρώπης και ίσως το σημαντικότερο αξιοθέατο αρχιτεκτόνημα της Κέρκυρας που βρίσκεται παρά τον οικισμό Γαστούρι, περίπου 10 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας. Η έπαυλη αυτή σχεδιάστηκε από τους Ιταλούς αρχιτέκτονες Ραφαέλε Καρίττο και Αντόνιο Λάνντι, σε πομπηινό ρυθμό και χτίστηκε το 1890 με εξ ολοκλήρου δαπάνη της αυτοκράτειρας Ελισάβετ της Αυστρίας, η οποία λόγω της ευαίσθητης υγείας της ζήτησε την οικοδόμησή της. Την έπαυλη την αφιέρωσε στον Αχιλλέα, απ’ όπου και το όνομα της, τον περίβολο της οποίας πλούτισε με αγάλματα από την αρχαία ελληνική μυθολογία.)

  Άφιξη στο ξενοδοχείο τακτοποίηση ξεκούραση!

  Στη συνέχεια πηγαίνουμε στην πόλη για την παρακολούθηση της περιφοράς του Επιταφίου στην πλατεία Σπιανάδα όπου η παρουσία των Φιλαρμονικών και των Χορωδιών δίνει μια άλλη διάσταση στην πένθιμη μέρα. Έως τις 21.00, η κάθε εκκλησία περιφέρει τον δικό της Επιτάφιο συνοδευόμενος από μπάντα και χορωδία. Στις 21.00 το βράδυ γίνεται η περιφορά του μεγαλοπρεπούς επιταφίου της Μητρόπολης με όλες τις φιλαρμονικές και χορωδίες της πόλης. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

  ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 7/4

  Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση στις 08.30 για την Εκκλησία του Αγ. Σπυρίδωνα (για όσους θέλουν να κοινωνήσουνε) και στη συνέχεια επισκεπτόμαστε τη μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων, τη Σπιανάδα, με το περίφημο «Λιστόν». Θα περπατήσουμε στα στενά καντούνια και θα παρακολουθήσουμε τη Λιτανεία, σε ανάμνηση του θαύματος του πολιούχου της πόλης Αγίου Σπυρίδωνα. Θα δούμε επίσης ένα από τα πιο ωραία έθιμα του νησιού στις 12.00 την «πρώτη Ανάσταση» με επίκεντρο την παλιά πόλη όπου πέφτουν από τα μπαλκόνια οι “μπότηδες”, στάμνες γεμάτες με νερό. Την ατμόσφαιρα φορτίζουν ακόμη περισσότερο οι φιλαρμονικές, που μαζί με τις μαζορέτες δίνουν ένα μοναδικό ύφος στην πόλη.

  Με το σήμα της πρώτης Ανάστασης στις 12μμ, οι κάτοικοι της Κέρκυρας πετούν τεράστια κανάτια γεμάτα νερό – τους μπότηδες – από τα μπαλκόνια τους. Οι μπότηδες είναι τα πήλινα κανάτια με στενό στόμιο και δυο χερούλια στο πλάι για τη μεταφορά τους. Τα μπαλκόνια είναι στολισμένα και οι κάτοικοι δένουν στους μπότηδες κόκκινες κορδέλες – το κόκκινο είναι το χρώμα της Κέρκυρας. Το έθιμο με το σπάσιμο των κανατιών το Πάσχα στην Κέρκυρα έχει μακρά ιστορία που χάνεται πάλι στην εποχή της Ενετοκρατίας, ωστόσο υπάρχουν διαφορετικές θεωρίες για το πώς ξεκίνησε. Και επειδή βρισκόμαστε στην Ελλάδα όπου ο χριστιανισμός και το Δωδεκάθεο αλληλομπλέκονται, οι θεωρίες έχουν τις αναφορές τους στις δυο αυτές θρησκείες.

  Κάποιοι λένε ότι το έθιμο είναι των Καθολικών της Ενετοκρατίας, όπου στην αρχή του χρόνου οι κάτοικοι πετούσαν τα παλιά τους πράγματα για να μπορέσει ο νέος χρόνος να τους φέρει καινούρια και καλύτερα. Οι κάτοικοι της Κέρκυρας οικειοποιηθήκαν το έθιμο, αντικαθιστώντας όμως τα παλιά πράγματα με τα κανάτια για να προκαλέσουν μεγαλύτερη φασαρία. Η δεύτερη θεωρία αναφέρεται στην περίοδο των αρχαίων Ελλήνων, οι οποίοι τον Απρίλιο γιόρταζαν την αρχή της γεωργικής και βλαστικής περιόδου, πετώντας τα παλιά τους κανάτια για να γεμίσουν τα νέα με τους νέους καρπούς. Κάποιοι θα σας πουν σίγουρα στην Κέρκυρα ότι όποια και να είναι η αλήθεια, οι Κερκυραίοι αρέσκονται να ξορκίζουν το κακό με τα κανάτια τους, σημαίνοντας και τη λήξη του χειμερινού λήθαργου και την αναγέννηση της Φύσης.

  Αν βρεθείτε στην Κέρκυρα κατά το σπάσιμο των Μπότηδων, μην παραλείψετε να πάρετε μαζί σας και ένα κομματάκι και να το κρατήσετε μαζί σας όλο το χρόνο – οι ντόπιοι θα σας πουν ότι θα σας φέρει καλή τύχη. Κι εκεί που η φασαρία των μπότηδων τελειώνει, οι Φιλαρμονικές ξεχύνονται στους δρόμους παίζοντας χαρμόσυνη μουσική αυτή τη φορά – το εμβατήριο “Μη φοβάστε Γραικοί” κυριαρχεί στον αέρα. Το μεσημέρι θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ και φαγητό στην Πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο ξεκούραση.

  Κατά τις 22.30 μετάβαση στο κέντρο για να παρακολουθήσουμε την Ανάσταση στην κεντρική πλατεία, με τα βεγγαλικά να προσθέτουν φαντασμαγορικό θέαμα. Ακολούθως για όσους επιθυμούν προαιρετικό αναστάσιμο δείπνο σε ταβέρνα με κόστος στα 20ευρώ το άτομο (μαγειρίτσα, άφθονο κρασί, μουσική, χορός). Αλλιώς διασκέδαση στο κάποιο club της χώρας ! Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

  ΚΥΡΙΑΚΗ του ΠΑΣΧΑ 8/4

  Το μεσημέρι στο ξενοδοχείο θα έχουμε το Πασχαλινό γεύμα ( για όσους το έχουν επιλέξει ) ενώ οι υπόλοιποι θα έχουν ελεύθερο χρόνο στην πόλη για φαγητό. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το ναό του Αγ. Σπυρίδωνα, προστάτη του νησιού, για να προσκυνήσουμε το σκήνωμα του Αγίου και τα λείψανα της Αγίας Θεοδώρας της Αυγούστας. Το βράδυ προαιρετική νυχτερινή έξοδος για όσους επιθυμούν. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

  ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 9/4

  Αναχώρηση στις 09.00 από ξενοδοχείο για τη μαγευτική Παλαιοκαστρίτσα, την πιο γνωστή παραλία της Κέρκυρας από την εποχή της Αγγλικής προστασίας, με ένα συνδυασμό από απότομους βράχους, γραφικούς όρμους, σπηλιές και ελαιώνες. Επιπλέον μπορούμε να κάνουμε βόλτες στις σπηλιές με καραβάκι για περίπου 30 λεπτά και κόστος στα 10€ το άτομο.Τελευταία ψώνια και ελεύθερος χρόνος για καφές. Το μεσημέρι μεταφορά στο λιμάνι για να πάρουμε το καράβι και να επιστρέψουμε στην Ηγουμενίτσα. Αναχώρηση για Μέτσοβο και στάση για φαγητό ή καφέ (προαιρετικά). Άφιξη το βράδυ στην Θεσσαλονίκη. Τέλος εκδρομής.

 • Το Πάσχα, η μεγαλύτερη γιορτή της Ορθοδοξίας, στην Κέρκυρα, γίνεται ακόμη μεγαλύτερη, πιο κατανυκτική, πιο λαμπερή, πιο επιβλητική, με έθιμα που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού, είναι ένα ξεχωριστό γεγονός με απήχηση σε όλη την Ελλάδα.

  Λιστόν

  Λιστόν

  Το Λιστόν αποτελεί το κοσμοπολίτικο κέντρο της πόλης. Εδώ θα είναι το σημείο των συναντήσεών σας. Από μπροστά σας θα παρελάσουν οι πολλές Φιλαρμονικές της πόλης και οι Λιτανείες του Άη Σπυρίδωνα.
  Ναός του Αγίου Σπυρίδωνα

  Ναός του Αγίου Σπυρίδωνα

  Ο ναός του Αγίου Σπυρίδωνα είναι ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα στην Κέρκυρα και βρίσκεται στην οδό Νικηφόρου Θεοτόκη, δίπλα στην ομώνυμη πλατεία.
  Ποντικονήσι

  Ποντικονήσι

  Αποτελεί το σήμα κατατεθέν της Κέρκυρας. Ένας βράχος στην είσοδο της λιμνοθάλασσας του Χαλικιόπουλου με το μικρό μοναστήρι του Παντοκράτορα, βυζαντινού ρυθμού που αποτελεί και το μοναδικό κτίσμα στο νησάκι.
  Παλάτι Μον Ρεπό

  Παλάτι Μον Ρεπό

  Τo κομψό και εντυπωσιακό παλάτι Μον Ρεπό, με τα μεγάλα ανοίγματα είναι αποικιακού ρυθμού με έντονα ελληνικά και νεοκλασικά στοιχεία. Δεσπόζει στη μέση του κτήματος που βρίσκεται στην Παλαιόπολη, όπου «αναπαύονται» τα ίχνη της αρχαίας πόλης της Κέρκυρας.
  Πλατεία Σπιανάδα

  Πλατεία Σπιανάδα

  Είναι μία από τις μεγαλύτερες πλατείες της Ελλάδας, κέντρο της κοινωνικής ζωής των Κερκυραίων. Εδώ γίνονται όλες οι μεγάλες εκδηλώσεις, παρελάσεις και έθιμα. Όποιος δεν έχει ζήσει Πάσχα στη Σπινιάδα επιβάλεται να το ζήσει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του
  Πάσχα στην Κέρκυρα

  Πάσχα στην Κέρκυρα

  Αναμφισβήτητα ένας από τους πιο ξεχωριστούς εορτασμούς του Πάσχα στη χώρα μας, το Πάσχα στην Κέρκυρα είναι μία λαμπρή γιορτή όπου συνυπάρχουν η ορθοδοξία με τις βενετσιάνικες επιρροές, σε συνδυασμό με τα ιδιαίτερα τοπικά έθιμα.

 • 6 Απριλίου – 9 Απριλίου

  Κόστος εκδρομής από Θεσσαλονίκη, Βέροια, Καστορία, Πτολεμαίδα, Ιωάννιαν και Ηγουμενίτσα:

  170€  το άτομο με πρωινό στο aparthotel Dominoes στην περιοχή Υψος

  185€ το άτομο με πρωινό στο hotel Yiannis στην περιοχή Υψος

  Κόστος εκδρομής από Λάρισα, Κατερίνη και Βόλο:

  185€  το άτομο με πρωινό στο aparthotel Dominoes στην περιοχή Υψος

  200€ το άτομο με πρωινό στο hotel Yiannis στην περιοχή Υψος

 • Μπορείτε να μας καλέσετε στα τηλέφωνα:
  2410 555689
  - 2310 260986
  - 210 2841001

  ή να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα ενδιαφέροντος

  Όνομα*
  Εισήγαγε το όνομά σου
  Επίθετο*
  Εισήγαγε το επίθετό σου
  Τηλέφωνο*
  Εισήγαγε το τηλέφωνό σου
  E-mail*
  Εισήγαγε ένα έγκυρο e-mail
  Σχόλια / Παρατηρήσεις
  Εισήγαγε το μήνυμά σου για να μπορέσουμε να σε εξυπηρετήσουμε
  Θέλω να επικοινωνήσετε μαζί μου μέσω:
  Invalid Input
  Λάθος εισαγωγή!