Κλήση
Χάρτης
2410 555689 - 2310 260986 - 210 2841001
6949 248499 - 6971 505677
 

Χριστούγεννα στο Βουκουρέστι οδικώς

από 160€

 • Κατηγορία: Ευρώπη
 • Διάρκεια: 5 ημέρες
 • Περίοδος: Χριστούγεννα
 • 1η-2η ΗΜΕΡΑ: ΒΟΛΟΣ - ΛΑΡΙΣΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΣΕΡΡΕΣ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

  Αναχώρηση την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου στις 20.30 από την πύλη του λιμανιού στο Βόλο, στις 21.30 μ.μ. από την κεντρική πλατεία της Λάρισας και στις 23.45 από το ΚΤΕΛ Μακεδονία. Περνώντας τα σύνορα και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις φτάνουμε στο Ρούσε. Συνεχίζουμε και περνώντας την Γέφυρα της Φιλίας πάνω από τον Δούναβη φτάνουμε στο Βουκουρέστι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και δείπνο. Στη συνέχεια χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.

  3η ημέρα: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

  Πρόγευμα και ξεκινάμε την ξενάγηση μας στην πόλη. Θα επισκεφτούμε το Μουσείο του χωριού, που είναι μοναδικό στο είδος του και δέιχνει την αρχιτεκτονική από όλες τις περιοχές της χώρας, καθώς και το παλάτι της βουλής, χτισμένο από τον Τσαουσέσκου. Το παλάτι είναι το δέυτερο σε μέγεθος δημόσιο κτίριο του κόσμου μετά το Πεντάγωνο. Κατά τη διάρκεια της περιήγησης μας, θα θαυμάσουμε το Αντενέουμ, το πιο φημισμένο μέγαρο μουσικής της χώρας, τα ανάκτορα της βασιλικής οικογένειας, την Αψίδα του θριάμβου που είναι εμπνευσμένη από αυτή του Παρισίου, το Ορθόδοξο Πατριαρχείο, την Ελληνική εκκλησία που θυμίζει Παρθενώνα, το μουσείο του Πυροσβέστη και την στρατιωτική Ακαδημία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος για ξεκούραση. Διανυκτέρευση.

  4η ημέρα: ΣΙΝΑΪΑ - ΜΠΡΑΝ ΠΥΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΥΛΑ (300 χλμ) (προαιρετική)

  Μετά το πρωινό αναχώρηση για τα θρυλικά Καρπάθια. Αφού διασχίσουμε την κοιλάδα του ποταμού Πράχωβα φτάνουμε στην Σινάϊα, το μαργαριτάρι των Καρπαθίων, όπου θα επισκεφτούμε το παλάτι Πελες, θερινή κατοικία του βασιλιά Καρόλου, του 1ου Βασιλιά της Ρουμανίας. Στη συνέχεια θα δούμε καθοδόν το Μοναστήρι της Σινάϊα, το 1ο κτίριο που κτίστηκε ύστερα από την επίσημη ονομασία της πόλης και έπειτα αναχωρούμε για το Μπραν.

  Θα επισκεφτούμε τον Πύργο Μπραν, γνωστό ως Πύργο του Δράκουλα, ο οποίος κτίστηκε το 14ο αιώνα ως αμυντικό φρόυριο απέναντι στις οθωμανικές επιθέσεις. Συνεχίζουμε με μια σύντομη ξενάγηση στο Μπρασώφ, όπου θα δούμε την παλιά πόλη και τη Μαύρη εκκλησία, γοτθικού ρυθμού, τη μεγαλύτερη σε μέγεθος στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Επιστροφή στο Βουκουρέστι. Διανυκτέρευση.

  5η ημέρα:

  Πρωινό και παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για Ελλάδα. Με ενδιάμεσες στάσεις καθ' οδόν για καφέ η φαγητό φτάνουμε στη Θεσσαλονίκη περίπου στις 22.00 και στη Λάρισα στις 24.00 .

 • Η πόλη που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει!

  Τα περίφημα μνημεία, το ιστορικό κέντρο, τα ενδιαφέροντα μουσεία, τα πολυτελή ξενοδοχεία, τα ατμοσφαιρικά εστιατόρια σίγουρα θα σας συνεπάρουν προσφέροντας μια αξέχαστη ταξιδιωτική εμπειρία!

  Εκκλησία της Σταυρουπόλεως

  Εκκλησία της Σταυρουπόλεως

  Είναι μια μικρή εκκλησία που ξεχωρίζει για την ομορφιά και την απλότητα της. Χτίστηκε το 1724, από τον Έλληνα μοναχό και αρχιμανδρίτη Ιωάννη Στρατονικέα. Η αρχιτεκτονική της είναι επηρεασμένη από οθωμανικά, δυτικά και τοπικά ρουμανικά στοιχεία. Στο εσωτερικό της υπάρχουν ξύλινα και πέτρινα γλυπτά, πίνακες, τοιχογραφίες και μια εντυπωσιακή βιβλιοθήκη με περισσότερα από 8.000 βιβλία.
  Παλάτι του κοινοβουλίου

  Παλάτι του κοινοβουλίου

  Είναι το μεγαλύτερο και πιο ακριβό πολιτικό διοικητικό κτίριο στον κόσμο, ενώ αποτελεί και το βαρύτερο κτίριο στον πλανήτη. Φτιάχτηκε και σχεδόν ολοκληρώθηκε κατά την εποχή της απόλυτης κυριαρχίας του Νικολάι Τσαουσέσκου. Σήμερα στεγάζει το κοινοβούλιο της Ρουμανίας και το Εθνικό Μουσείο της σύγχρονης τέχνης.
  Εθνικό Μουσείο Τέχνης

  Εθνικό Μουσείο Τέχνης

  Βρίσκεται στην Πλατεία Επανάστασης στο κέντρο της πόλης. Τα εκθέματα του περιλαμβάνουν συλλογές από τη μεσαιωνική και μοντέρνα ρουμανική τέχνη και συλλογές της βασιλικής οικογένειας. Το κτίριο υπέστη σοβαρές ζημίες κατά την διάρκεια της επανάστασης το 1989 και άνοιξε τις πύλες του στο κοινό μετά από δέκα χρόνια.
  Αψίδα του Θριάμβου

  Αψίδα του Θριάμβου

  Βρίσκεται στο βόρειο κομμάτι της πόλης και η αρχική της κατασκευή έγινε το 1878 όταν η Ρουμανία κέρδισε την ανεξαρτησία της. Η πρώτη αψίδα ήταν ξύλινη και αντικαταστάθηκε το 1922 μετά το πέρας του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Έχει ύψος 27 μέτρα και σχεδιάστηκε από τον Petre Antonescu.

 • Ημερομηνίες: 22 - 26 Δεκεμβρίου

  Τιμή 5ήμερης εκδρομής (3 διανυκτερεύσεις)

  160€ το άτομο με πρωινό στο ξενοδοχείο RIN CENTRAL με αναχώρηση από Θεσσαλονίκη

  Σημείωση: Για αναχώρηση από τη Λάρισα, την Κατερίνη ή τις Σέρρες υπάρχει επιβάρυνση 15€ κατ' άτομο στο σύνολο της εκδρομής.

  Στην τιμή περιλαμβάνονται:
  1. Μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο στο Βουκουρέστι και όλες οι τοπικές μετακινήσεις του προγράμματος
  2. Διαμονή για 3 βράδια με πρωινό στο κεντρικό ξενοδοχείο 4* το RIN CENTRAL
  3. Περιηγήσεις – ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδρομής
  4. Έμπειρο αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας
  5. Ασφάλεια αστικής ευθύνης / επαγγελματικής ευθύνης
  Δεν περιλαμβάνονται:
  • Είσοδοι μουσείων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
  • O δημοτικός φόρος ξενοδοχείου (1,5 ευρω το άτομο ανα διανυκτέρευση )
  • Η προαιρετική εκδρομή στα Καρπάθια όρη ( ΣΙΝΑΪΑ - ΜΠΡΑΝ - ΠΥΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΥΛΑ ) η οποία κοστίζει 20€ το άτομο
 • Μπορείτε να μας καλέσετε στα τηλέφωνα:
  2410 555689
  - 2310 260986
  - 210 2841001

  ή να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα ενδιαφέροντος

  Όνομα*
  Εισήγαγε το όνομά σου
  Επίθετο*
  Εισήγαγε το επίθετό σου
  Τηλέφωνο*
  Εισήγαγε το τηλέφωνό σου
  E-mail*
  Εισήγαγε ένα έγκυρο e-mail
  Σχόλια / Παρατηρήσεις
  Εισήγαγε το μήνυμά σου για να μπορέσουμε να σε εξυπηρετήσουμε
  Θέλω να επικοινωνήσετε μαζί μου μέσω:
  Invalid Input
  Λάθος εισαγωγή!