2410 280710 - 2310 260986 - 210 2841001

To top 10 των πόλεων

Σας παρουσιάζουμε το top 10 των πόλεων, σύμφωνα με τον οργανισμό European Consumers Choice, ο οποίος επιβραβεύει τους καλύτερους προορισμούς για διακοπές στην Ευρώπη, μέσα από τα ετήσια στοιχεία της Eurostat και τις επαγγελματικές συμβουλές εμπειρογνώμων.

Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Η μοναδική πόλη στον κόσμο που εκτείνεται μεταξύ δυο ηπείρων, αποτελεί εδώ και χρόνια το ιστορικό σταυροδρόμι μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Θα ανακαλύψετε την μεγαλοπρέπεια της πόλης των μιναρέδων και των παλατιών με τον καλύτερο τρόπο, κάνοντας μια βόλτα με τα αμέτρητα καραβάκια που διασχίζουν νωχελικά το Βόσπορο.

Λισαβόνα, Πορτογαλία

Η Λισαβόνα είναι μια πόλη γεμάτη από φως. Η σχεδόν καθημερινή παρουσία του ήλιου και ο ποταμός Τάγος που τη διασχίζει μετατρέπουν την πορτογαλική πρωτεύουσα σε έναν καθρέφτη χιλίων χρωμάτων που τονίζει την μοναδική αρχιτεκτονική και την ομορφιά της.

Οι επισκέπτες έχουν να επιλέξουν μεταξύ μιας μεγάλης γκάμας δραστηριότητων. Από τα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς, στην χαλαρωτική βόλτα στα πάρκα και τους κήπους της πόλης και από τα πολυτελή ξενοδοχεία και τα εστιατόρια μέχρι την νυχτερινή της ζωή, η πόλη θα σας αγκαλιάσει σε ένα ταξίδι που δεν θα θέλετε να τελειώσει.

Βιέννη, Αυστρία

Η αρχοντική πρωτεύουσα της Αυστρίας εκτείνεται στις όχθες του Δούναβη και σας προσκαλεί να ανακαλύψετε αυτή τη μητρόπολη του πολιτισμού μέσα από τα μουσεία, τις όπερες και τις αίθουσες συναυλιών. Γευτείτε το ξακουστό βιεννέζικο κρασί καθώς και την εξαιρετική της κουζίνα πηγαίνοντας σε ένα από τα παραδοσιακά bistro, σε ένα gourmet εστιατόριο ή σε ένα από τα καφενεία της. Παλιά σπίτια, κομψές καφετέριες και κτίρια θα σας συνοδεύσουν σε κάθε σας περίπατο.

Βαρκελώνη, Ισπανία

Η πέντε λέξεις που χαρακτηρίζουν τη Βαρκελώνη είναι ο πολιτισμός, η διασκέδαση, ο αθλητισμός, τα ψώνια και η νυχτερινή ζωή. Τα πολυάριθμα μουσεία και οι πολιτιστικοί χώροι της πόλης θα σας ξεναγήσουν με τον καλύτερο τρόπο, ενώ οι λάτρεις των αγορών θα συνειδητοποιήσουν ότι τα καταστήματα είναι μέρος της ζωής της πόλης.

Οι περίπατοι στα πάρκα και φυσικά στην πανέμορφη παραλία θα ξεσηκώσουν τις αισθήσεις σας, ενώ μια βόλτα σε ένα από τα νυχτερινά της μαγαζία θα καθυστερήσει την επιστροφή σας στο ξενοδοχείο μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες.

Άμστερνταμ, Ολλανδία

Η πρωτεύουσα της Ολλανδίας έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως μια πολύ χαλαρή πόλη, γεμάτη ποδήλατα. Ισχύουν και τα δυο, αλλά τα στοιχεία που την κάνουν ιδιαίτερη είναι άλλα. Αρχικά είναι ένα εξαιρετικά ασφαλές μέρος και επιπλέον το μικρό μέγεθος του ιστορικού κέντρου της πόλης είναι μόνο ένας από τους πολλούς λόγους που το καθιστά ιδανικό προορισμό για ένα ρομαντικό τριήμερο. Τα πλακόστρωτα δρομάκια και τα στενά σοκάκια είναι ιδανικά για βόλτες ενώ φιλοξενούν αμέτρητα γραφικά σημεία για φαγητό και κρασί.

Τα αμέτρητα κανάλια που διασχίζουν την πόλη (περισσότερα από της Βενετίας) είναι ένα από τα πιο γοητευτικά της στοιχεία, όπως και τα καταπράσινα πάρκα της.

Μαδρίτη, Ισπανία

Πρόκειται για μια open-minded πόλη, όπου ο πολιτισμός και η διασκέδαση μοιράζονται εξίσου. Η ισπανική πρωτεύουσα κάνει τον καθένα να νιώθει σαν στο σπίτι του, ενώ παρέχει μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα τουριστικά αξιοθέατα στον κόσμο.

Πάνω από ογδόντα μουσεία και περισσότερα από δύο χιλιάδες μνημεία, συμβάλλουν στον πλούτο της πόλης. Η Μαδρίτη είναι μία από τις πιο ζωντανές πόλεις του κόσμου κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά ακόμη περισσότερο τη νύχτα. Προσφέρει όχι μόνο τέχνη, ψώνια, τη νυχτερινή ζωή και την εξαιρετική γαστρονομία, αλλά παρουσιάζει επίσης τόσο στους επισκέπτες και τους ντόπιους όλες τις επιλογές που μπορεί να φανταστεί κανείς για αναψυχή.

Βαλέτα, Μάλτα

Μπορεί να είναι η μικρότερη πρωτεύουσα της Ευρώπης, αλλά η Βαλέτα έχει τη ζωντάνια και την πλούσια πολιτιστική και ιστορική προσφορά μιας μεγάλης πόλης. Περιβάλλεται σχεδόν εξ’ ολοκλήρου από θάλασσα και αποτελεί ένα μπαρόκ αριστούργημα και ένα αναγνωρισμένο μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Η γοητεία της έρχεται μέσα από μια χαλαρή βόλτα στα ηλιόλουστα δρομάκια της και έναν περίπατο στην προκυμαία. Το απόγευμα γευτείτε ένα απολαυστικό κρασί της Μάλτας και ονειρευτείτε θαυμάζοντας τον ήλιο να βουτάει μέσα στη θάλασσα.

Νίκαια, Γαλλία

Μια παραθαλάσσια πόλη στο κέντρο της Ευρώπης, η Νίκαια απολαμβάνει τα τελευταία χρόνια μια πραγματική οικονομική, πολιτιστική, καλλιτεχνική και αρχιτεκτονική επανάσταση.

Δυναμική, κοσμοπολίτικη, νεανική. Η καινοτομία της πόλης είναι παντού. Η Νίκαια είναι σε κίνηση, συνεχώς μεγαλώνει και εξελίσσεται. Διαθέτει πρωτοπορικές υποδομές, υπερσύχρονες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις και έντονη κοινωνική ζωή.

Μιλάνο, Ιταλία

Άκρως ενδιαφέρουσα και ζωντανή πόλη, το Μιλάνο έχει ένα εντυπωσιακο μέρος της κληρονομιάς της Ιταλίας, είναι μια πόλη της τέχνης. Το επιβλητικό, μαρμάρινο Duomo θα σας παρασύρει με τη γοητεία του, όπως και τα παλάτια, τα μουσεία και οι εκκλησίες. Η πρωτεύουσα της μόδας και του στυλ θα σας ταξιδέψει στην απόλυτα εμπειρία shopping.

Μην ξεχνάτε ότι , λίγο έξω από την πόλη, πάρκα, πράσινα λιβάδια, κανάλια και παλιές αγροικίες σας δελεάζουν και μια επίσκεψη θα σας κάνει να αισθανθείτε πολύ πιο μακριά από το κέντρο της πόλης από ό,τι πραγματικά είναι.

Στοκχόλμη, Σουηδία

Η Στοκχόλμη είναι μια πρωτοποριακή, καινοτόμα και φιλόξενη πόλη. Η μόδα, η τεχνολογία, η μουσική, ο κινηματογράφος, ο σχεδιασμός και η βιομηχανία παιχνιδιών ευδοκιμούν εδώ, όπως ποτέ πριν. Είναι ένα μέρος όπου η δημιουργικότητα αυξάνεται, και όπου πραγματοποιούνται τα όνειρα και οι νέες ιδέες. Αλλά πάνω απ ‘όλα είναι μια πόλη ανοιχτή για όλους.

Επίσης ευρέως θεωρείται ως μια από τις ομορφότερες πόλεις του κόσμου, που χτίστηκε στη λίμνη που συναντά τη θάλασσα με οκτώ αιώνες της ιστορίας και του πολιτισμού για να διαλέξετε.