2410 280710 - 2310 260986 - 210 2841001

Σκέφτεσαι Dubai; εδώ είναι όλα όσα πρέπει να ξέρεις!

Χρήσιμες συμβουλές για το Ντουμπάι…

Το Βuddha Bar στο ισόγειο του ξενοδοχείου Grosvenor House, µε θέα στη µαρίνα, δεν µαζεύει τυχαία την ελίτ των επισκεπτών. Με αρκετά σκληρή «πόρτα», εντυπωσιάζει τόσο µε τους πολυµορφικούς του χώρους, όσο και µε το κεντρικό άγαλµα του Βούδα στη θέση του εστιατορίου. Αν δεν καταφέρετε να κάνετε κράτηση για φαγητό -είναι συνήθως fully booked-, το bar του είναι must! Τιµή cocktail από ΑΕD 60. Δοκιµάστε οπωσδήποτε το Sirocpolitan!

  • Dubai Marina, Al Sufouh Rd, tel. +971 43 998 888, www.grosvenorhouse-dubai.com, www.buddhabar.com
  • Εχtra tip: Zητήστε στις κρατήσεις τον Toni για να σας εξυπηρετήσει! Είναι Έλληνας!

Για cocktails και θέα στον Palm, αναζητήστε το The Rooftop στο ξενοδοχείο One & Only Royal Mirage. Προτιµήστε το µαροκινού στυλ bar το ηλιοβασίλεµα γιατί είναι η καλύτερη ώρα, ενώ µπορείτε να συνοδεύσετε το ποτό σας µε ντόπιες λιχουδιές. Τα cocktails θα σας κοστίσουν γύρω στα ΑΕD 47.

Sho Cho’s. Xαµηλών τόνων, φηµίζεται για το sushi του, είναι µπροστά στην παραλία του Dubai Βeach Resort & Spa και µαζεύει τον πιο stylish κόσµο. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

  • Jumeirah, tel. +971 43 461 111

Tόσο το Boardwalk, deck πάνω στη θάλασσα, όσο και το γειτονικό του QD’s βρίσκονται µέσα στο Dubai Creek & Yacht Club στο Park Hyatt, από την πλευρά της Deira. Αξίζει να πάτε εκεί για ένα γεύµα ή για ένα ποτό, συνοδεία ναργιλέ, καθώς θα είστε πάνω ακριβώς στον κόλπο και θα ατενίζετε τους ουρανοξύστες της Sheikh Zayed Road (απαιτείται casual ντύσιµο).

  • Ανοιχτά Κυρ.-Πέµ. από τις 18:00-02:00 & Παρ.-Σάβ. 17:00-02:00.
  • Dubai Creek Golf & Yacht Club, tel. +971 42 956 000, www.dubaigolf.com

Για συναρπαστική θέα, επιλέξτε το σοφιστικέ cocktail bar στον 51ο όροφο του Emirates Towers Hotel. Kαθίστε στο Vu’s Bar, µπροστά στην τζαµαρία, και απολαύστε το σκηνικό που φτάνει µέχρι την Jumeirah.

  • Τιµή cocktail γύρω στα ΑΕD 65 (must το Cosmopolitan!). Καθηµερινά από τις 18:00-03:00.
  • Δεν χρειάζεται κράτηση.
  • Sheikh Zayed Road, tel. +971 43 300 000, +971 43 198 088, www.jumeirah.com

Μπορεί να µην έχει 360ο θέα, όµως η ταράτσα του ξενοδοχείου Four Points Sheraton, στην καρδιά της Sheikh Zayed Road, είναι µια καλή και οικονοµική λύση.

Το Meat Co, στο Madinat Jumeirah, µπορεί να φηµίζεται για το κρέας του, αλλά και ο σολοµός του είναι µια γευστική πανδαισία. Με ένα ποτήρι κρασί µού κόστισε ΑΕD 215! Εξυπηρετικό προσωπικό, προσεγµένο περιβάλλον και τέλεια θέα µπροστά στο κανάλι (http://themeatco.com)

Aπό τις πιο εγγυηµένες επιλογές στη µαρίνα είναι το Chandelier. To λιβανέζικο εστιατόριο εντοπίζεται δίπλα ακριβώς στο σιντριβάνι. Μεγάλη ποικιλία σε µεζέδες, κρύα πιάτα, ενώ προσφέρει και πολύ καλό ναργιλέ (ΑΕD 53). Το προσωπικό είναι πολύ ευγενικό και το service άψογο! Επιλέξτε έναν από τους καναπέδες για χάζι στην περαντζάδα.

Αν σας φέρει ο δρόµος στη Marina Dubai, σας προτείνω το προσεγµένο Cafe Bateel. Εκπληκτικά σάντουιτς, αυγά, οµελέτες, φρέσκοι χυµοί και καλός καφές µε θέα στα αραγµένα κότερα. Μια οµελέτα και ένας φυσικός χυµός θα σας κοστίσουν γύρω στα ΑΕD 50.

Από τα πιο ειδυλλιακά bars είναι το The Jetty τού Οne & Only Mirage. Απολαύστε το cocktail σας µε το κύµα να σκάει µπροστά σας!

Για mainstream µουσική και χορό µέχρι πρωίας, το club Βοudoir, µέσα στο Jumeirah Beach Resort & Spa, είναι µια πολύ καλή λύση. Στα συν οι χορεύτριες. Cocktails από ΑΕD 54.

Για ένα γευστικό τσάι ή κάποιο ελαφρύ πιάτο επιλέξτε το Fauchon, µέσα στο Dubai Μall. Eκλεπτυσµένο περιβάλλον ανάµεσα στη χλιδή των πιο γνωστών Οίκων µόδας.

Nαργιλές, τσάι και µεζέδες στην υπέροχη αυλή Courtyard του One & Only Royal Mirage στην Jumeirah. Αράξτε στις τεράστιες µαξιλάρες και µεθύστε µε άρωµα ναργιλέ. Για ένα ποτήρι κρασί και 3 λαχταριστούς µεζέδες υπολογίστε γύρω στα ΑED 60.

Aν δεν είστε για βαριά ανατολίτικη µουσική, αποφύγετε το Kasbar στο One & Only Royal Mirage, παρόλο που είναι από τα πιο δηµοφιλή. Πρέπει να ξέρετε ότι η είσοδος κοστίζει ΑΕD 60 -δεν περιλαµβάνει ποτό- και αν θέλετε να φύγετε, το ποσό αυτό δεν επιστρέφεται!

Για ποτό ή ένα ελαφρύ µενού µε θέα στους ουρανοξύστες το open air chill out Clique, µε θέα στην πισίνα του Emirates Tower, θα σας κάνει να νιώσετε πως βρίσκεστε στο κέντρο του κόσµου!

  • Ανοιχτά Τρ.-Σάβ. από τις 18:00-00:00.
  • Τel. +971 43 198 088, www.jumeirah.com

Χρήσιµες Συµβουλές!

Αποφύγετε τα malls την Παρασκευή, γιατί επικρατεί το αδιαχώρητο! Η Παρασκευή και το Σάββατο για τους emirati είναι ό,τι για εµάς το Σάββατο και η Κυριακή. Οι ουρές είναι αποθαρρυντικές.

Την Παρασκευή το πρωί δεν λειτουργεί το Μετρό µέχρι τις 13:00.

Για να επισκεφθείτε απλώς το Βurj Al Arab, καλό θα ήταν να έχετε κάνει κράτηση από πριν σε κάποιο από τα cafes ή τα εστιατόριά του. To πιο οικονοµικό πακέτο είναι το cocktail στο Skyview Bar και το µεσηµεριανό στο Al Μahara. Τα Χριστούγεννα πρέπει να έχετε κλείσει τουλάχιστον έναν µήνα πριν, γιατί διαφορετικά θα αρκεστείτε στο να το φωτογραφίσετε µόνο απ’ έξω.

Μπορείτε να προµηθευτείτε την κάρτα Dubai Travel Pass (Rta) από όλους τους σταθµούς του Μετρό µε AED 65. Εκτός από απεριόριστη χρήση σε Μετρό και λεωφορεία, περιλαµβάνει µίνι οδηγό της πόλης και κουπόνια για δραστηριότητες, σαφάρι κ.λπ. (www.rta.ae)

Αν έχετε σκοπό να χρησιµοποιήσετε αρκετά το Μετρό, καλό θα ήταν να εφοδιαστείτε µε την κάρτα πολλαπλών διαδροµών Nol για τουρίστες, ανάλογα µε τις µέρες παραµονή σας στο Ντουµπάι (ενδεικτικά, η κόκκινη τουριστική κάρτα για µετακίνηση σε περισσότερες από 2 ζώνες κοστίζει AED 6,50). (www.nol.ae) Σας συµφέρει και οικονοµικά, αλλά και για να αποφύγετε τις ουρές στα εκδοτήρια εισιτηρίων!

Καλό είναι να θυµάστε ότι ανάλογα µε τη φορά του τρένου, τα πρώτα ή τα τελευταία βαγόνια είναι για την Gold Class (το εισιτήριο έχει διπλάσια τιµή) και το διπλανό µόνο για γυναίκες και παιδιά (υπάρχει και για τα δύο ειδική σήµανση)! Το τρένο είναι αυτόµατο (δεν έχει δηλαδή οδηγό), είναι υπέργειο (µε ελάχιστους υπόγειους σταθµούς) και η µεγαλύτερη αναµονή (σε περίπτωση που χάσετε το προηγούµενο) αγγίζει τα 5′.

Πολύ καλή περίοδος για να επισκεφθείτε το Ντουµπάι είναι Ιαν-Φεβ., όπου λαµβάνει χώρα και το Dubai Shopping Festival, µε τα µαγαζιά στα εµπορικά κέντρα να έχουν εκπτώσεις που αγγίζουν και το 70%!

Τα ταξί είναι µπεζ µε χρωµατιστή οροφή, όπου υπάρχει αναγραµµένη η ένδειξη TAXI. Θα τα βρείτε έξω από κάθε σταθµό Μετρό καθώς και τα µεγάλα εµπορικά malls. Διαφορετικά, µπορείτε να τα σταµατήσετε στο δρόµο. Η σηµαία είναι στα AED 3,50, όµως η minimun ταρίφα είναι AΕD 10. Σας συµφέρει για κοντινές µετακινήσεις την ηµέρα και όχι τόσο πολύ για µακρινές. Για παράδειγµα, από το Madinat Jumeirah µέχρι την περιοχή Deira (στην άλλη άκρη) βράδυ θα σας κοστίσει πάνω από AED 120! Υπάρχουν και ταξί αποκλειστικά για γυναίκες (!) µε γυναίκες οδηγούς!

Τα περισσότερα δηµόσια πάρκα έχουν είσοδο ΑED 5 και είναι πολύ δηµοφιλή στους ντόπιους που τα επιλέγουν στις αργίες τους για ξεκούραση, παιχνίδι και barbecue. Ένα από τα πιο αγαπηµένα είναι το Zabeel Park

  • Kαθηµερινά από τις 08:00-23:00.

Μη χάσετε την ευκαιρία να δείτε το µεγαλύτερο σιντριβάνι του κόσµου εν δράσει! Ο λόγος για το εξωτερικό Fountain του Dubai Mall, που προκαλεί τις εντυπώσεις µε τις «χορευτικές» του φιγούρες (Σάβ.-Πέµ. 13:00-13:30, 18:00-23:00 κάθε µισή ώρα, Παρ. 13:30-14:00, 18:00-23:00 κάθε µισή ώρα). Κλείστε σε κάποιο από τα κοντινά cafes -προτείνω το bistrot Madeleine για να το δείτε αφ’ υψηλού! Για την ώρα του show έχει minimum κατανάλωση.

Από τα Η.Α.Ε. δεν µπορείτε να προµηθευτείτε αλκοόλ χωρίς άδεια (χορηγείται µόνο στους κατοίκους των Η.Α.Ε.), εκτός βέβαια από τα duty free στο αεροδρόµιο.

Ήξερες ότι…

  • Στο Ντουµπάι θα κάνετε… σκι στο µεγαλύτερο «Xιονοδροµικό» σε κλειστό χώρο στον κόσµο και σε 5 διαφορετικής δυσκολίας πίστες! Θα το βρείτε στο εµπορικό κέντρο Mall of the Emirates.
  • Η φωτογράφιση ντόπιων γυναικών µε µπούργκα (emirati), χωρίς την άδεια ή τη θέλησή τους δεν επιτρέπεται; Επίσης, µην τις προτείνετε το χέρι σας για χειραψία αν προηγουµένως δεν το έχουν κάνει εκείνες πρώτες.
  • Με το που παίρνεις τις βαλίτσες σου στο Terminal 2 υπάρχει ειδικό 24ωρο τµήµα για γενικές συµβουλές για το ταξίδι σου;
  • Το 1966 είναι έτος-ορόσηµο, µιας και ενώνεται νοµισµατικά µε το Κατάρ και υιοθετεί το νόµισµα ριγιάλ; Παράληλλα, ανακαλύπτεται πετρέλαιο και η πόλη χορηγεί άδειες εκµετάλλευσής του σε διεθνείς εταιρείες. Ο πληθυσµός αυξάνεται ραγδαία.

Must Go!

Αν βρεθείτε σούρουπο στο Madinat Jumeirah, αναζητήστε το Bahri Bar (είναι στον πρώτο όροφο του Mina A’ Salam). Στην κυκλική του βεράντα, µε πρώτο πλάνο το Burj al Arab και την παραλία Jumeirah, µπορείτε να απολαύσετε ένα τονωτικό τσάι ή κάποιο cocktail. Ο ήχος των κυµάτων θα σας συνεπάρει.

  • Τιµή ποτού από ΑED 50. Dress code: Casual chic. Καθηµερινά από τις 16:00-02:00 (Σάβ.-Τετ.) & 16:00-03:00 (Πέµ.-Παρ.).
  • Τel. +971 43 666 730, www.jumeirah.com

All in One

Καλό είναι να ξέρετε ότι αν έχετε σκοπό να εντάξετε στο πρόγραµµά σας πάνω από µία δραστηριότητα, οι περισσότερες εταιρείες διοργανώνουν συνδυαστικά πακέτα σε πολύ καλύτερες τιµές από το να κλείνατε µόνο µία. Για παράδειγµα το city tour στην πόλη, το σαφάρι και κρουαζιέρα στον Κόλπο αντί για ΑΕD 375, στοιχίζουν AED 300. Καλό θα ήταν να οργανώσετε τις ηµέρες σας, να δείτε τι θέλετε να ζήσετε και να τα κλείσετε όλα από ένα γραφείο για να κερδίσετε την έκπτωση!

Χρήσιµα

Το Ντιρχάµ (dirham, AED)  είναι το τοπικό τους νόμισμα και η επίσημη ισοτιμία είναι 1 AED= 0,22€. Πρακτικά, µπορείτε να κάνετε την αντιστοιχία σε Ευρώ, διαιρώντας το ποσό των Ντιρχάµ µε το 4 και υπολογίζοντας λίγο παραπάνω από το αποτέλεσµα.

Για να ταξιδέψεις στο Ντουμπάι από την Ελλάδα χρειάζεσαι Ελληνικό διαβατήριο το οποίο να λήγει τουλάχιστον 6 μήνες μετά την ολοκλήρωση του ταξιδιού. Σε περίπτωση που διαθέτετε διαβατήριο χώρας εκτός Ε.Ε. θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την πρεσβεία σας για να σας ενημερώσουν εάν χρειάζεται βίζα καθώς και το κόστος έκδοσης. Επίσης, για όσους Έλληνες θέλουν να ταξιδέψουν για επαγγελματικούς ή άλλους λόγους για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://www.vfsglobal.com/Greece/uae/index.html και να διαβάσετε όλες τις πληροφορίες αναλυτικά.

Πώς θα πάτε

Με απευθείας πτήσεις της Emirates από Αθήνα είτε με απευθείας πτήσεις της Wizz Air τόσο από Αθήνα όσο και από Θεσσαλονίκη. Η διάρκεια των πτήσεων είναι περίπου 5 ώρες ενώ οι πτήσεις της Wizz Air προσγειώνονται στο αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι σε αντίθεση με τις πτήσεις της Emirates που προσγειώνονται απευθείας στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι.

Covid-19 information

Την τρέχουσα περίοδο για να ταξιδέψεις στο Ντουμπάι χρειάζεται να κάνεις PCR test ( έως και 96 ώρες πριν το ταξίδι ) ενώ με την άφιξή σου στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι θα κάνεις νέο PCR test ( χωρίς χρέωση ) και περιμένεις τα αποτελέσματά του στο ξενοδοχείο σου. Στη συνέχεια για να επιστρέψεις στην Ελλάδα χρειάζεσαι νέο PCR test ( έως και 72 ώρες πριν το ταξίδι ) το οποίο μπορείς να κάνεις σε ένα από τα αναγνωρισμένα εργαστήρια με κόστος περίπου στα 50€.  Επίσης, στο Ντουμπάι δεν υπάρχει καραντίνα σε αντίθεση με το Άμπου Ντάμπι στο οποίο ισχύει 10ημερη καραντίνα για όλους τους τουρίστες ακόμα κι να έχουν αρνητικό PCR test.

Σημείωση : Οι πληροφορίες για τα περιοριστικά μέτρα ανανεώνονται συνεχώς οπότε πρέπει τουλάχιστον 1 εβδομάδα πριν το ταξίδι να ενημερωθείτε για τα τρέχοντα μέτρα ανάλογα με την περίοδο που θα ταξιδέψετε.

 

Ταξιδιωτικά πακέτα για: Ντουμπάι

Ανακάλυψε τα διαθέσιμα πακέτα
του γραφείου μας.

Μικρές βάρκες διασχίζουν τη μαρίνα για να θαυμάσουν οι θεατές το χορό των συντριβανιών.

6ήμερη οργανωμένη εκδρομή στο Ντουμπάι για τον Απρίλιο


Εικονίδιο για διάρκεια εκδρομής
Διάρκεια:
6 ημέρες / 5 νύχτες
Εικονίδιο για ημερομηνίες εκδρομής
Ημερομηνίες:
10-15 Απριλίου
Εικονίδιο για αναχωρήσεις εκδρομής
Αναχώρηση από:
Αθήνα
Εικονίδιο για ταξίδι με αεροπλάνο L.A. Travel
από 650
Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ ολόκληρη η πόλη είναι φωταγωγημένη στον υπέρτατο βαθμό σχηματίζοντας ένα γιορτινό τοπίο.

8ήμερη οργανωμένη εκδρομή στο Ντουμπάι και το Άμπου Ντάμπι για τον Απρίλιο


Εικονίδιο για διάρκεια εκδρομής
Διάρκεια:
8 ημέρες / 7 νύχτες
Εικονίδιο για ημερομηνίες εκδρομής
Ημερομηνίες:
10-17 Απριλίου
Εικονίδιο για αναχωρήσεις εκδρομής
Αναχώρηση από:
Αθήνα
Εικονίδιο για ταξίδι με αεροπλάνο L.A. Travel
από 850
Μικρές βάρκες διασχίζουν τη μαρίνα για να θαυμάσουν οι θεατές το χορό των συντριβανιών.

5ήμερη οργανωμένη εκδρομή στο Ντουμπάι για το Μάιο


Εικονίδιο για διάρκεια εκδρομής
Διάρκεια:
5 ημέρες / 4 νύχτες
Εικονίδιο για ημερομηνίες εκδρομής
Ημερομηνίες:
06-10 Μαίου
Εικονίδιο για αναχωρήσεις εκδρομής
Αναχώρηση από:
Αθήνα
Εικονίδιο για ταξίδι με αεροπλάνο L.A. Travel
από 650
Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ ολόκληρη η πόλη είναι φωταγωγημένη στον υπέρτατο βαθμό σχηματίζοντας ένα γιορτινό τοπίο.

8ήμερη οργανωμένη εκδρομή στο Ντουμπάι και το Άμπου Ντάμπι για το Μάιο


Εικονίδιο για διάρκεια εκδρομής
Διάρκεια:
8 ημέρες / 7 νύχτες
Εικονίδιο για ημερομηνίες εκδρομής
Ημερομηνίες:
06-13 Μαίου
Εικονίδιο για αναχωρήσεις εκδρομής
Αναχώρηση από:
Αθήνα
Εικονίδιο για ταξίδι με αεροπλάνο L.A. Travel
από 800
Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ ολόκληρη η πόλη είναι φωταγωγημένη στον υπέρτατο βαθμό σχηματίζοντας ένα γιορτινό τοπίο.

8ήμερες οργανωμένες εκδρομές στο Ντουμπάι και το Άμπου Ντάμπι για το Σεπτέμβριο


Εικονίδιο για διάρκεια εκδρομής
Διάρκεια:
8 ημέρες / 7 νύχτες
Εικονίδιο για ημερομηνίες εκδρομής
Ημερομηνίες:
Σεπτέμβριος
Εικονίδιο για αναχωρήσεις εκδρομής
Αναχώρηση από:
Αθήνα
Εικονίδιο για ταξίδι με αεροπλάνο L.A. Travel
από 800