2410 280710 - 2310 260986 - 210 2841001

Ρόδος – 10+3 must στο νησί των ιπποτών

Η Ρόδος συνδυάζει αρμονικά το μεσαιωνικό με το παραδοσιακό στοιχείο, τις δαντελένιες παραλίες με τα πευκόφυτα βουνά, ορεινά χωριά με παραθαλάσσιους οικισμούς, αρχαιολογικούς χώρους, μεσαιωνικά μνημεία και κοσμοπολίτικα τουριστικά θέρετρα με παραδοσιακά καταλύματα σχηματίζοντας έναν ασυναγώνιστο προορισμό που μπορεί να ικανοποιήσει κάθε προσδοκία.

1. Παλιά Πόλη

Βόλτα στη μεσαιωνική πόλη, με τα αμέτρητα μαγαζάκια και καφέ. Ανηφορίζοντας την οδό των Ιπποτών θα βρεθείτε στο επιβλητικό παλάτι του Μεγάλου Μάγιστρου. Έξω από το παλάτι υπάρχει ο δρόμος των ζωγράφων..Μπορείτε να κατεβείτε και στην τάφρο που περιβάλλει την Μεσαιωνική πόλη.

2. Ενυδρείο

Στο βορειότερο άκρο του νησιού βρίσκεται το ενυδρείο με πολλά είδη του θαλάσσιου κόσμου. Η βόλτα στην παραλία της Έλλης μπορεί να ξεκινήσει από εκεί και να καταλήξει στο Μανδράκι, το παλιό λιμάνι του νησιού.

3. Μανδράκι

Εκεί βρίσκονται τα διοικητικά κτήρια των Ιταλών, η εκκλησία του Ευαγγελισμού, το φρούριο του Αγ. Νικολάου και τα διάσημα ελάφια, στη θέση του μυθικού Κολοσσού.

4. Λίνδος

Είναι το “νησί πάνω στο νησί”. Μπαίνοντας στον οικισμό της Λίνδου μπορείτε να απολαύσετε τα στενά δρομάκια με τα μαγαζάκια. Στη συνέχεια, μπορείτε να πάρετε τα γαϊδουράκια και να ανεβείτε στην αρχαία ακρόπολη της Λίνδου.

5. Κοιλάδα Πεταλούδων

Για τους λάτρεις της φύσης μία επίσκεψη στην Κοιλάδα των πεταλούδων επιβάλλεται. Είναι ένας πανέμορφος βιότοπος με λιμνούλες, δέντρα και γεφυράκια. Στο τέλος της βόλτας σας, θα βρείτε το μοναστήρι και το μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

6. Ημερήσιες κρουαζιέρες

Από το λιμάνι του Μανδρακίου μπορείτε να κάνετε ημερήσιες κρουαζιέρες σε διάφορες παραλίες του νησιού. Επίσης, μπορείτε να ταξιδέψετε σε γειτονικά νησάκια, όπως η Σύμη και η Χάλκη.

7. Αρχαία Κάμειρος

Επισκεφθείτε την αρχαία πόλη της Καμείρου, χτισμένη από τους Δωριείς. Ήταν η πρώτη Ροδιακή πόλη που έκοψε δικό της νόμισμα.

8. Πρασονήσι

Στο νοτιότερο άκρο του νησιού βρίσκεται το Πρασονήσι. Οι άνεμοι εκεί δεν σταματούν ποτέ και είναι η ιδανική παραλία για wind-surfing. Εκεί μπορείτε να δείτε και τον τελευταίο φάρο που δούλευε με φαροφύλακα.

9. Κούκος – παραδοσιακός καφενές

Στο κέντρο της πόλης, το Νιοχώρι, υπάρχει ένας παραδοσιακός καφενές – ξενώνας ο “Κούκος”. Απολαύστε τα παραδοσιακά αρτοποιήματα και τον ελληνικό καφέ στη χόβολη.

10. Νυχτερινή διασκέδαση στην Π. Πόλη

Η Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου έχει αμέτρητα μπαράκια για όλες της ηλικίες. Υπάρχουν επίσης μαγαζάκια με ναργιλέδες και πολλές ταβέρνες. Τέλος, αξίζει να απολαύσετε ένα κοκτέιλ στις όμορφες πανοραμικές βεράντες της πόλης.

11. Φαληράκι και Ορφανίδου- Bar Street

Για ατελείωτα party αξίζει να βρεθείτε στις 2 πιο τουριστικές ζώνες του νησιού. Το Φαληράκι βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη, ενώ η Ορφανίδου βρίσκεται στην περιοχή Ψαροπούλα, στο κέντρο της πόλης.

12. Waterpark

Για τους μικρούς μας φίλους αλλά και όχι μόνο αξίζει να αφιερώσετε μία ημέρα στις μεγαλύτερες νεροτσουλήθρες της Ελλάδας. Η εμπειρία αυτή θα σας μείνει αξέχαστη.

13. Επτά Πηγές

Επισκεφτείτε τις 7 πηγές και απολαύστε τη φύση και τα γαλανά νερά της λίμνης. Περνώντας μέσα από μία στοά, θα βρεθείτε στον καταρράκτη, στο τέλος της διαδρομής.

Ταξιδιωτικά πακέτα για: Ρόδος

Ανακάλυψε τα διαθέσιμα πακέτα
του γραφείου μας.

Πάσχα στην Ρόδο από Θεσσαλονίκη


Εικονίδιο για διάρκεια εκδρομής
Διάρκεια:
6 ημέρες / 5 νύχτες
Εικονίδιο για ημερομηνίες εκδρομής
Ημερομηνίες:
02 - 07 Μαΐου
Εικονίδιο για αναχωρήσεις εκδρομής
Αναχώρηση από:
Θεσσαλονίκη
Εικονίδιο για ταξίδι με αεροπλάνο L.A. Travel
από 685

Διακοπές το Πάσχα στη Ρόδο και στο Καστελόριζο από Θεσσαλονίκη


Εικονίδιο για διάρκεια εκδρομής
Διάρκεια:
6 ημέρες / 5 Διανυκτέρευσεις
Εικονίδιο για ημερομηνίες εκδρομής
Ημερομηνίες:
02 - 07 Μαΐου
Εικονίδιο για αναχωρήσεις εκδρομής
Αναχώρηση από:
Θεσσαλονίκη
Εικονίδιο για ταξίδι με αεροπλάνο L.A. Travel
από 740